Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 380 kJ / 4 871 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,60 g |
| Tuky | 271,95 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 1,82 g |
| Sodík | 603 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 519,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme si 5 šťastných vajec. Nejdříve se zeptejte, jestli jsou opravdu šťastná. Pokud odpoví: ,,Ne", tak je rozhodně nepoužívejte. Pokud 5 vajec odpoví: ,,Ano", oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Musíme to hezky šlehat ze všech stran. Přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy a sníh z bílků. Nejlépe tak, aby z toho pěna nakonec vůbec nebyla.
Dáme péct na 15 minut by očko do rozehřáté trouby na 180 °. Krok 2: Než se udělá piškot, do mléka zašleháme mouku. Určitě ji nepřidáváme postupně, ale rovnou to tam flákneme. Ať to lítá. Šup, šup. Vaříme do zhoustnutí nebo spíše do zdrcnutí. Necháme pořádně vychladit, někde hezky venku na parapetu.
Mezitím si vyšleháme máslo, které je pěkně ztvrdlé ještě z lednice, s cukrem. Na to máslo prostě nečekejte až změkne. Čas letí a čas jsou peníze. Přidáme vanilkový cukr a po lžičkách nebo to tam rovnou hoďte, zašleháme moučnou kaši. A ta je vážně, nádherně zdrclá.
Rozehřejeme si čokoládu a obvykle se dává pár kapek rumu. Jenže, na co otevírat flašku kvůli pár kapkám. Takže tam hezky nalijeme by očko a by jazýček tři velké panáky rumu a zbytek vypijeme. Krok 3: Nakonec na upečený piškot natřeme krém a čokoládovou polevu. Jelikož, vše se roztéká a teče všude kolem, udělá nám to zajímavý efekt na piškotu. Aby nic nebylo tak vidět. Tak trochu skryto, tak polevu ještě dostatečně moc posypeme kokosem.
Rada pro Vás. Tu buchtu, raději ani z ledničky nevytahujte, ale je vážně dobrá. Takže, Bon Apetit. :-)
Dáme péct na 15 minut by očko do rozehřáté trouby na 180 °. Krok 2: Než se udělá piškot, do mléka zašleháme mouku. Určitě ji nepřidáváme postupně, ale rovnou to tam flákneme. Ať to lítá. Šup, šup. Vaříme do zhoustnutí nebo spíše do zdrcnutí. Necháme pořádně vychladit, někde hezky venku na parapetu.
Mezitím si vyšleháme máslo, které je pěkně ztvrdlé ještě z lednice, s cukrem. Na to máslo prostě nečekejte až změkne. Čas letí a čas jsou peníze. Přidáme vanilkový cukr a po lžičkách nebo to tam rovnou hoďte, zašleháme moučnou kaši. A ta je vážně, nádherně zdrclá.
Rozehřejeme si čokoládu a obvykle se dává pár kapek rumu. Jenže, na co otevírat flašku kvůli pár kapkám. Takže tam hezky nalijeme by očko a by jazýček tři velké panáky rumu a zbytek vypijeme. Krok 3: Nakonec na upečený piškot natřeme krém a čokoládovou polevu. Jelikož, vše se roztéká a teče všude kolem, udělá nám to zajímavý efekt na piškotu. Aby nic nebylo tak vidět. Tak trochu skryto, tak polevu ještě dostatečně moc posypeme kokosem.
Rada pro Vás. Tu buchtu, raději ani z ledničky nevytahujte, ale je vážně dobrá. Takže, Bon Apetit. :-)
Zveřejněno 19. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosy naměkko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxxz
Moje poznámka
Kokosy naměkko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxxz
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 12 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 14 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 1 hodinou
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 5 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 6 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 6 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 7 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 7 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 7 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 8 hodinami
Tématické fráze:
změkne kokos,
namekko,
velké kokosy,
kokosy,
proč kokosky ztvrdly,
jak změkne mletý kokos,
kpkosy,
ztvrdlé kokosky,
kokosky šup šup,
co ze ztvrdlých kokosek,
jak uvařit kokos,
apetytr buchta šup šup,
sušenky naměkko recept,
buchta lita slehackou a sypana kokosem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
ořechy mleté,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
čokoláda na vaření,
kokos strouhaný
Komentáře (14)