Masinko ve smetanové omáčce

verusak Kuchařka: verusak

Doba přípravy: 30 min 3 porce Jiné maso 17 názorů

Suroviny

250 g kuřecího masa
250 g vepřového masa
různé druhy koření:
kari
grilovací koření
koření na čínu
smetana ve žlutém kelímku 10% na vaření
houby - krájené žampiony
šunka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí i vepřové maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky jak to máte radši, na oleji ho necháme zatáhnout, přidáme k němu houby (používám krájené žampionky)a pokud máte doma nepřítele hub, tak je nahraďte výše zmiňovanou šunkou.

  2. Posypte kořením - trochu kari, malinko grilovacího, špetička koření na čínu, co kdo má rád.

  3. Nechte chvilku pod pokličkou, aby pustila šťáva a do směsi pak nalijte smetanu. Nemusíte celou, záleží na tom, jaké množství omáčky chcete - někdo má radši maso plavající v omáčce, někdo, jen když je ta omáčka na tom mase, ale ne okolo - nevím, jestli jsem to popsala správně.

  4. Nechte zhoustnout.

  5. Jako příloha se hodí rýže nebo hranolky. Upřednostňuji rýži.

Poznámka

Dobrou chuť:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masinko ve smetanové omáčce

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • verusak verusak(autorka receptu)

    Děkuji za krásné fotečky a doufám, že rodince chutnalo:) U nás je tohle jídlo docela "hit", tak snad se zadařilo i u Vás:-K Fotečky jsou opravdu krásné.

    Odpovědět

  • maris maris

    ivulinko - nádherné fotky:yes::-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Verunko:-), tvůj recept to je předloha našeho dnešního obědu. Posílám pár foteček a bodík. Snad fotky nebudou vadit.
    Jinak jak píšeš, ať si každý omáčky udělá tolik kolik bude k čemu potřebovat, takže já jí udělala více a jako přílohu jsem zvolila u nás tak oblíbené těstoviny.

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Mham mnam,jsem rada Verco, co jsi to sem napsala i ''pro blbce', to ja jsem, a jak nemam neceho presnou davku, tak panikarim. Mami mi vzdycky radi:,,Das tam podle chuti!'' jenze kdyz nevim, jak to ma chutnat, tak kolik tam toho mam dat:-D A obdivuju ty, co vari od oka..Ja taky varim od oka - bramborovu kasi tak mozna.. :-( Ale naucim se... :-S:-D Jinak se tesim na fotky a bodik leti!!:-K

    Odpovědět

  • verusak verusak(autorka receptu)

    Děkuji za pochvaly, doufám, že si je budu zasluhovat i nadále a moc díky za bodíky:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Verčo si šikulka:yes:a už se těším na ty fotečky,uvidíš jak to hned bude vypadat krásně.:-KI tobě se to začne líbit.;-):-K
    Hned je recept jiný, když tam napíšeš kolik čeho atd.:yes::-K
    Teď už ti dávám bod.:yes::-K

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Veru to my všichni, já taky vařím od oka.;-)

    Odpovědět

  • verusak verusak(autorka receptu)

    fotečky se zdařej určitě, jen musím někde sehnat foťák a hned to sem naházim, slibuju:-K to pak budou doma pěkný hody, abych to mohla vyfotit:)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    verčo zmákneš určitě,jsi šikovná;-) tak jen do toho a když se ti podaří fotečka:-8, tak by to bylo úplně super.Držím ti palce;-):-K:-K

    Odpovědět

  • verusak verusak(autorka receptu)

    Za připomínku budu jedině ráda-jsem tu zaregistrovaná asi tři dny, chybami se člověk učí, tak mějte chvilku trpělivost:)já to brzo zmáknu, doufám:)jsem zvyklá vařit "podle ruky" takže, když to napíšu, tak to podle toho tak vypadá.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Verčo,jsem ráda,že se nezlobíš.A že jsi to správně pochopila,jak je to myšleno.díky.:-K

    Odpovědět

  • verusak verusak(autorka receptu)

    Dobře, beru na vědomí a pokusím se to opravit, tak aby vyhovovalo:)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    verušák musim s Lusi jen souhlasit,je nutné vše dopodrobna uvést,i když se to tobě zdá zbytečné,protože recept děláš a tak už víš co a jak,ale spousta kuchařek si nemusí vědět rady.;-):-KDíky:-K

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Verusak-žlutá je smetana na vaření cca 10%.Piš to prosím do receptů, chodí sem mnoho začínajících kuchařek, které potřebují alespoň orientační množství surovin a i hodně kuchařek žijících v zahraničí, a ty stěží budou vědět, která smetana v ČR má jakou barvu.;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: mami činy recepty smetanová cina jake maso k houbove omacce vepřové nudličky ve smetanové omáčce jakou smetanu do omacky vepřové na houbách ve smetanové omáčce omáčka na čínu kuřecí maso smetana recept veprove kotlety na houbach v smetanove omacce jakou použít smetanu do omáček smetanové řízky recept smetanová omáčka smetanová omáčka na maso veprove maso ve smetanove omacce s ryzi smetanová omáčka z kotletou priprava smetanove omacky jaké maso ke smetanové omáčce kotleta ve smetanové omáčce kotleta na smetanové omáčce kuřecí stehenní řízky ve smetanové omáčce

Zapomněl/a jsem heslo