Tatarák - skoro tatarák - z brambor

magdalenka Kuchař:

Pomazánky 16 názorů

511

Suroviny

500 g brambor
olej
1 ks cibule
2 PL kečupu
kmín
pepř
mletá paprika sladká
mletá paprika pálivá
2 PL hořčice
worchester
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupe. Očistíme, nastrúhame, pridáme olej, aby sa to dobre dalo natierať a všetko ostatné, vymiešame podľa chuti.

  2. Necháme odstáť, natierame na horúce hrianky.

Poznámka

Od pravého tataráka je to ďaleko, ale je to celkom chutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tatarák - skoro tatarák - z brambor

  • Jančulinka Jančulinka(neregistrovaná)

    Tenhle recept znám a je to rychlé a lehké s brambor :-p :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    sara:Hmotnosť alebo množstvo surovín je ťažko určiť, aj pravý tatarák si každý mixuje podľa seba. Ja mám napr. rada veľa cibule v ňom, iný menej. Ale napr. 500 g uvarených zemiakov, 1 priemerná cibuľa, 2 PL horčice, 2 PL kečupu, olej - aby to bolo roztierateľné, atď., jednoducho miešaj a ochutnávaj...

    Odpovědět

  • sara sara(neregistrovaná)

    Ahoj, může mi někdo napsat počet surovin, kolik brambor, cibule atd? Díky Jinak vypadá to zajímavě, ale není uveden počet surovin.

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Magdalenko, doufam, ze se podari. Budu moc rada, kdyz das potom vedet, jak se vyvedlo a jestli chutnalo :-8 Na tatarak se chystam po vikendu :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Lucasinka, tak už si to našla...Dnes ja vyrábam pre zmenu tofu podľa teba...

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Jednou jsem zkusila ve vegetarianske restauraci, kam jsem pravidelne chodila a moc mi chutnalo. Urcite brzy vyzkousim a snad to bude chutnat i priteli :) Pravy tatarak jsem nikdy nejedla, takze nemam s cim srovnavat, ale tohle je mnamka, kterou muzu :-K

    Odpovědět

  • desuk desuk

    Tento recept znám. A mám jej velice rád. Můžu to mít i několikrát do týdne.
    Znám to ve 3 variantách (které zde zveřejním asi zítra)
    První je tato s bramborama
    Druhá je se salámen Gothaj
    Třetí s houbama

    Všecnhny 3 si doma děláme, ale nejčasteji je to takovej mix - od každého něco

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Milý alf, odskúšaj a daj vedieť!
    (Inak, tie "falošné" jedlá sú vždy trochu "akože"...alebo si ozaj očakával chuť mäsa?)

    Odpovědět

  • alf alf(neregistrovaný)

    nepřipadá vám to jako pchucená bramborová kaše-nebo ty zemáky nevaříte až do měkka ???
    prostě jsem to skusil a opravdu jako kaše se všemi těmi ingrediencemi
    co to tak udělat ze syrových zemáků jako se to dělá ze syrového masa ???

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna - na jemném, jestli tam vidíš nějaké kousky,tak to je asi cibule, tu nestrouhám, ale krájím :-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Magdalenko, dovolila jsem si přidat fotky. Recept znám a je to výborné. Posílám Ti taky bodík :yes::-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    maris ty si tie zemiaky supala na tom hrubsom struhadle?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Rascu a worcester nedávam, ale zato pridávam bohato cesnak;-)Pomazánka je fakt výborná:yes: Magdalenka, dostaneš bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já znám tenhle tatarák, ale místo brambor tam jde strouhaný tvrdý sýr. Vyzkoušejte;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Magdalenka:-)tak tohle děláme taky(i když jak tak přemýšlím tak to dlouho nebylo:-().Je to opravdová mňamka a když si dá někdo tu práci a perfektně to doladí(dochutí),tak je to opravdu mňam.Já to jím i jen tak bez topinky nebo chleba a vždycky si moc pochutnám:-p:-p.Posílám boďku

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo