Zapečené jáhlové noky s brokolicí, lososem a ricottou
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 898 kJ / 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,93 g |
Tuky | 31,59 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 404 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 19,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podle návodu připravíme jáhlové těsto a mezitím, co odpočívá, rozpálíme troubu na 200°C a dáme vařit vodu jak na noky, tak i na brokolici.
Brokolici omyjeme, okrájíme košťály, natrháme na drobné hlavičky a dáme jí do jemně osolené vody vařit na cca 5 minut. Krok 2: Z odpočatého jáhlového těsta si vyválíme hada, kterého nakrájíme na špalíčky a dáme je do druhého hrnce s jemně osolenou vodou vařit přibližně na 5-7 minut.
Teď přijde řada na lososa, kterého si nakrájíme na drobné kousíčky. Ricottu si v menší misce smícháme s vejcem a připravíme si tak zálivku. Krok 3: Jakmile jsou noky uvařené, scedíme je a vrátíme zpátky do hrnce. Jakmile je uvařená brokolice, scedíme jí a přidáme k nokům do hrnce, přidáme tam i nakrájeného lososa. Vše společně pořádně zamícháme, nasypeme do zapékací mísy a dáme péct na 200°C přibližně na 7 minut. Po uplynulých 7 minutách směs zalijeme ricottou s vejcem, ztlumíme troubu na 170°C a dáme dopéct do zlatova ještě 15-20 minut.
Brokolici omyjeme, okrájíme košťály, natrháme na drobné hlavičky a dáme jí do jemně osolené vody vařit na cca 5 minut. Krok 2: Z odpočatého jáhlového těsta si vyválíme hada, kterého nakrájíme na špalíčky a dáme je do druhého hrnce s jemně osolenou vodou vařit přibližně na 5-7 minut.
Teď přijde řada na lososa, kterého si nakrájíme na drobné kousíčky. Ricottu si v menší misce smícháme s vejcem a připravíme si tak zálivku. Krok 3: Jakmile jsou noky uvařené, scedíme je a vrátíme zpátky do hrnce. Jakmile je uvařená brokolice, scedíme jí a přidáme k nokům do hrnce, přidáme tam i nakrájeného lososa. Vše společně pořádně zamícháme, nasypeme do zapékací mísy a dáme péct na 200°C přibližně na 7 minut. Po uplynulých 7 minutách směs zalijeme ricottou s vejcem, ztlumíme troubu na 170°C a dáme dopéct do zlatova ještě 15-20 minut.
Zveřejněno 24. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené jáhlové noky s brokolicí, lososem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2N0z
Moje poznámka
Zapečené jáhlové noky s brokolicí, lososem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2N0z
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 10 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 17 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 5 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 6 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 7 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 8 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 9 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 12 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 12 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 12 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 12 hodinami
Tématické fráze:
zapečené jáhly,
ricotta noky,
recept na jáhly zapečené,
jahlové bramborové noky,
bramborovo jáhlové noky,
jáhlové nočky,
noky s ricottou,
recepty s noky a ricottu,
jáhlový salát s brokolicí,
jáhlove rizoto,
jáhlová hlavička recept,
jahelne nočky,
bramborové noky s jahlami,
bramborovojáhlové noky,
brikolice s ricottou,
zapečený losos s brokolicí,
gnocchi s ricottou,
bramborove noky s ricottou,
jáhelové bramborové špalíčky,
bramborove sisky s lososem
Suroviny:
brokolice,
losos,
sýr ricotta,
vejce,
sůl
Komentáře (2)