Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 828 kJ / 1 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,23 g |
Tuky | 17,39 g |
Vláknina | 12,94 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,64 g |
Sacharidy | 30,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Mezitím osolíme kližku, posypeme pouze drceným kmínem. Jakmile je cibulka zlatá, vložíme kližku a opečeme ze všech stran. Zalijeme vroucí vodou do půlky a přihodíme dvě kostky dobrého hovězího bujónu. Přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen nebo spirálu na minimum, ale tak, aby vše bublalo a dusíme dvě hodinky.
Krok 2: Očistíme žampióny a nasekáme včetně nožiček na kousky. Přihodíme k masu a dusíme dalších 30 minut. Pak maso vyjmeme, rozdělíme na kousky a tzv. žužu odstraníme (kdo ho má rád, tak si ho ponechá, kdo má psa, je to pro něj pochoutka!). Omáčku s cibulí a žampióny rozmixujeme za tepla tyčovým mixérem a ze dvou lžic polohrubé mouky a trošku vody si připravíme zahuštění. Vlijeme do omáčky, přidáme očištěné kousky masa a občas zamícháme. Dusíme posledních 30 minut a mezitím připravíme rýži a kadeřavou petrželku.
Krok 3: Opláchneme sáčky s rýží, necháme okapat. Dáme vařit osolenou vodu dle návodu, pak rýži uvaříme. Nasekáme půl hrsti kadeřavé petrželky a vsypeme do omáčky s masem. Pak jen nasypeme rýži na talíř, přidáme kousky kližky a zalijeme omáčkou.
Zveřejněno 29. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kližka se žampióny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Al53
Moje poznámka
Hovězí kližka se žampióny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Al53
Nejnovější recepty
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 4 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 6 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 10 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno 6. 7. 2025 17:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 1 hodinou
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 1 hodinou
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 3 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 5 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 5 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 5 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí kližka na žampionech,
hovězí kližka recepty,
hovězí kližka,
hovězí na žampionech,
kližka na žampionech,
hovězí kližka recept,
hovězí recepty,
klizka zampiony,
hovězí recept,
recepty na hovezi klizku na zampionech.,
žampiony recept,
hovězí se zampiony,
hovězí kližka na žampinech,
recept na hovezi klizku na zampionech.,
kližka se žampiony,
recepty na hovezi klisku na zampionech.,
klizka z mladeho bycka,
hovězí klizka z mladého bycka,
hovězí kližka-recepty,
recept na klizku hovězí
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
bujón hovězí,
kmín drcený,
žampióny,
mouka polohrubá,
rýže dlouhozrnná
Komentáře (2)