Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 768 kJ / 4 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,82 g |
| Tuky | 392,94 g |
| Vláknina | 7,70 g |
| Cholesterol | 2,04 g |
| Sodík | 752 mg |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 221,40 g |
Postup přípravy
Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo můžete komplet celou formu vymazat a vysypat, pokud nemáte pečící papír.
Vejce s cukrama šleháme déle, aby vznikla hutnější bílá pěna, čím déle, tím líp, pak přidáme olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: Těsto vlijeme do formy, stěrkou těsto jemně nahrneme ze středu ke kraji, aby se při pečení uprostřed korpus nevyboulil a pečene při 170°C, cca 30-40min, podle trouby, zda je upečeno, vyzkoušíme píchnutím špejle.
Po upečení korpus vyndáme a necháme vychladit, po vychladnutí 1-2 prokrojíme, záleží jak je korpus vysoký. Já prokrojila 1x. Krok 3: Vyšleháme kelímky pařížské šlehačky, bílé šlehačky, do každé vždy pro jistotu tuhosti a vyšlehání nasypu trochu ztužovače.
Spodní korpus natřeme silnější vrstvou pařížské, přiklopíme dalším plátem korpusu, vršek a boky dortu namažene zbylou pařížskou, ale ješte trochu necháme na zdobení.
Pak podle libosti zdobíme na střídačku světlou, tmavou.
Zveřejněno 16. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PVNl
Moje poznámka
Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PVNl
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 27 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 12 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
čím nahradit ztužovač šlehačky,
jak nahradit ztuzovac slehacky,
dezert harlekýn,
čím vysypat formu,
cim vymazat dortovou formu,
čím vysypat dortovou formu,
čím vysypat formu na dort,
pařížská šlehačka kunín diskuze,
dezert z pařížské šlehačky,
dezert harlekýn recept,
cim nahradit ztuzovace slehacky,
cim nahradit ztuzovac do slehacky,
čim vymazat formu,
recept harlekýn vysoký korpus,
harlekýn recept,
lehký harlekyn dort,
čím vymazat formu na koláč,
čím vysypat dortovou formu ?,
pařížská šlehačka kunín recept,
čím vymazat formu na dort
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
kakao,
olej,
šlehačka pařížská,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky
Komentáře (5)