Lněné bagety s omládkem

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 4 názory

Suroviny

Omládek:
100 ml vody
130 g hladké mouky
necelá lžička sladěnky
10 g droždí
Dále:
200 ml vody
30 g sádla
2 rovné žičky soli
malá špetka kmínu (nemusí být)
30 g mletého lněného semínka
50 g žitné chlebové mouky
320 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a vmícháme mouku - necháme omládek kynout asi hodinu.

  2. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné a vychladlé) a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  3. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Všechny je naskládáme na bagetový plech a necháme vykynout.

  4. Nakynuté bagety postříkáme vodou a upečeme v předehřáté troubě (200°C/asi 30 minut).

Poznámka

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lněné bagety s omládkem

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: děkeji za vyzkoušení <3 i za fotku! :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Dnes sa mi nechcelo do obchodu ráno...piekla som zas podľa teba!:-8
    (fotodôkaz prikladám)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: a já jsem vděčná za vyzkoušení a krásnou fotku:-K:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Skvelé! Recept som dodržala, až na to, že semienka som nemlela - mám ich rada celé v pečive.(A nepostriekala som vodou, nechala som im rustikálny vzhľad, ale zato som ich narezala!:-8) Vďaka za ďalší perfektný recept.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bagety s omladkem lněné bagety recept lneny chleba s omladkem