Žemličky se sezamem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Slané pečivo 7 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 kostka droždí
1 lžička cukru
80 ml oleje
2 žloutky
1 bílek na potření
1/2 lžičky soli
kmín, sezamová semínka a hrubozrnná sůl na posyp
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme cca 45 minut na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uděláme na povrchu dva zářezy.

  2. Potřeme bílkem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem a sezamem.

  3. Dáme péci do vyhřáté trouby na 200 stupňů.

Poznámka

Hodí se k hustým polévkám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Žemličky se sezamem

  • hosta hosta

    Ivace64: :-):yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

  • hosta hosta

    A žádná sůl?:-O:-?

    Odpovědět

  • martinice martinice

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    Milada V.: jsou výborné, testované jsou x kráte, někdy dávám jen olej a někdy dávám tuk ( máslo) i olej. :-)

    Odpovědět

  • Milada V. Milada V.(neregistrovaný)

    Nádherné žemličky! Odpoledne je udělám. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Žemličky vypadají hezky. Jen mě rozesmál údaj v Surovinách, že místo tuku někdy dáváš olej - ten tuk není?
    Nevím, jaký "tuk" máš na mysli, ale používáš 90 g a pokud dáš olej, ty 2,5 PL váží necelých 20 g. Těsto bude sušší a hlavně tužší - i tuk se chová jako hustá tekutina, co se týká spotřeby mouky ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na zemlicky žemlicky kvaskove zemlicky