

Moravská bublanina
Suroviny jak kdo si nakrájí
- 1 šlehačka
- 3 vejce
- 25 dkg cukru jemný krystal
- 1 prášek do pečiva
- 40 dkg hladké mouky
- dle potřeby mléko ( šlehačka má malý obsah, mělo by být 250 ml)
- ovoce
- žmolenka
Postup přípravy receptu
V míse smícháme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, šlehačku, dle potřeby mléko, těsto by mělo být trochu řidší. Vše vlijeme na pekáček střední velikosti, poklademe ovocem a posypeme žmolenkou.
Dáme péct na 160 st. zhruba 40 minut, čili dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Proč má zrovna v názvu moravská, to nevím, tento recept jsem si opsala víc jak před 30 lety do sešitku od kolegyně a ta ho zase měla od své maminky, takže původ neznám :-) Ale koláč je výborný, rychle udělaný, může se nahradit hladká mouka špaldovou, cukr třtinovým v menším množství a ovoce, jaké je po ruce :-)
Sdílejte recept s přáteli
Komentáře k receptu Moravská bublanina
-
casino: no, já že nic specifického pro Moravu tam nevidím. Bublanina je prostě bublanina
-
-
casino: no mi by se včil líbila nojičínská
-
hospodyne: to taky nevím,v poznámce mám psané,že ten recept mám víc jak 30 let ,takže jak jsem získala od kamarádky,tak předávám dál..
-
hospodyne:
No, líbila by se vám vícejc litovelská, bzenecká či přímo olomoucká, he? -
nechápu, proč zrovna moravská...
-
klukodvody: děkuji...nevypadá,ale fakt je boží
-
To vypadá skvěle a určitě je křehounká.