Irská káva (Irish coffee)

Miquel Kuchař: Miquel

1 porce Nápoje 1 názor

Suroviny

150-200 ml kávy
2 lžičky třtinového cukru
30-40 ml irské whiskey
cca 50 ml smetany na šlehání
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu vyšleháme do polotuha, aby byla stále trochu tekutá, a odložíme ji do lednice.

  2. Sklenici ve které budeme podávat kávu nahřejeme tak, že do ní nalijeme horkou vodu a tu opět vylijeme.

  3. Do sklenice dáme cukr a zalijeme ho čerstvě připravenou filtrovanou kávou, necháme ho rozpustit a přilijeme whiskey.

  4. Přes lžičku nalijeme polotuhou smetanu, která by měla vytvořit cca 2 cm vrstvu. Ihned podáváme.

  5. Povrch můžeme posypat špetkou muškátového oříšku.

Poznámka

Káva by se neměla míchat, měla by se pít přes šlehačku.

Existují různé variace např.: že cukr se svaří s trochou vody (asi 2 lžíce) na sirup, smíchá se s whiskey a pak se dolije káva.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 135 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Irská káva (Irish coffee)

Tématické fráze: irská káva příprava irska kava recept jak podávat kávu irishcofee recept irská káva šlehání smetany frape a tekuta smetanou coffee řezy prava irska kava

Zapomněl/a jsem heslo