Halušky se čtyřmi druhy sýrů

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 45 min. 4 porce Sýry 2 názory

Suroviny

50 g anglické slaniny
olej
250 g Slovenské halušky tradiční (v prášku)
2 bal. sýru Apetito
100 g sýru Niva
80 g nastrouhané goudy
50 g balkánského sýru
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou slaninu rozškvaříme na hlubší pánvi dozlatova. Škvarečky vyjmeme.

  2. Do výpeku ev. přidáme olej (pokud se slanina dost nevyškvaří), na kterém rozpustíme do hladka Apetito a nastrouhanou Nivu.

  3. Těsto na halušky připravíme podle návodu, protlačíme sýtem na halušky do vroucí osolené vody a uvaříme.

  4. Scezené horké halušky hned promícháme s omáčkou a s nastrouhanou goudou.

  5. Servírujeme na talíře, sypeme nadrobeným balkánským sýrem (můžeme vynechat) a škvarečky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halušky se čtyřmi druhy sýrů

  • casino casino

    Mám ukrutně rád slovenskou klasiku s bryn(d)zou :yes:
    Ale proč ne i toto, že :-) neb i lednici je potřeba občas proluftovat...:-D
    No, až na ten BALKÁN, který mi tu přijde poněkud dekadentní 8-(
    Leč správně stojí v postupu: "(můžeme vynechat)" :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kdysi přišel můj syn, tehdy asi 10 letý domů a říká: "Mami, já jsem jedl u kámošky nějaké halušky se sýrem a dala mi recept" :-8. Od té doby se u nás toto jídlo jedlo snad 3x denně. :-D. Stačilo zamíchat polohrubou mouku s vodou a solí a už můj malý syn dělal "halušky". Až mnohem později jsme je vylepšovali bramborem a mnohem později jsme je dělali s bryndzou ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: sýr na halušky recept na halusky 4 sýrů halušky 3 druhy mouky halušky se sýrem apetito gnocchi se čtyřmi druhy sýra druhy kuchařek druhy sýru hakusky slovensky syr bryn

Zapomněl/a jsem heslo