Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řepánky

Náplň do buchet se dá připravit i z cukrové řepy. Takzvané řepánky, pocházející z Polabí, jsou kynuté buchty, plněné směsí cukrové řepy a máku. Zajímavá kombinace chutí vám zajisté přijde k chuti a řepánky určitě nebude péct naposledy.

Hodnocení receptu je 4,5 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby práce pekárny

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby práce pekárny)

4. 6. 2009 17:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 125 kJ / 3 137 kcal
Bílkoviny95,33 g
Tuky91,46 g
Vláknina36,90 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 717 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy464,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to pochoutka a recept pochází od Kolína - dělávala to babička mého manžela, tak i já jsem se to naučila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jarka.

21. 1. 2010 12:58

Řepánky už peču aspoň 15 let...Ano, těsto jako na buchty a nádivka bílá řepa zv. cukrová s mákem...Do nádivky dám ještě trochu cukru, nebo medu, dále mleté ořechy, trošku skořice a kapku rumu...Peču je na plechu, ale ne jako buchty, jen malinký kousek od sebe a jsou z nich potom pěkné, jakoby žemličky....Před pečením je pomažu vejcem a posypu nemletým mákem....Máte vidět to doma to rodeo...Cukrovou řepu nekupuji, ale když jí sklízí na poli, tak si tam k nim dojdu a poprosím je o dvě řepy...To nikomu neublíží, neschudne a já nezbohatnu, jen vylepším si jídelníček...

Handula

4. 12. 2009 20:32

Řepáky znám, dělám je každým rokem. Dělávala je už nejen moje maminka, ale i babička. Když jsem se vdala a poprvé je začala dělat, nikdo z manželovi rodiny nevěřil, že to bude k jídlu. a jak jim šmakovalo. Pokud je nádivky hodně a zbude, dám ji zamrazit a použiju jindy.:-p:yes:Řepu ale vařím pokrájenou na věštší kusy a teprve po vychladnutí strouhám na hrubém struhadle. Zachová si lépe svoji chuť a sladkost.:-K

Pavel Padevět

7. 11. 2009 14:49

receptů na řepánky je v současné době jak na internetu tak i v časopisech spousta. Maminka kolegyně ale pak ty řepánky obalovala v siropu a strouhaném perníku. Chtěl bych se zeptat zdali někdo nemá recept na výrobu siropu i když je to prý vevice náročné?
děkuji

ingrid

6. 11. 2009 08:19

:-?joooo a CUKROVOU řepu nehledejte v obchodech, ale po polích okolo vesnic ato výhradně na podzim, proto se to peklo až posklizni cukrové řepy.Tady jsme u toho, jak dříve všechno zužitkovali a využili. Opravdu dobrou chut všem, kdo si upečou řepánky...:-*

ingrid

6. 11. 2009 08:14

:-OZdravím.Jsem v němém úúúúžasu, kolik receptů na řepánky se na netu sešlo. Dcera mi přitom říkala, že je nikdo nezná, opak je pravdou, čož mně moc potěšilo, přotože je pekla moje tchýně před 25lety. Zná je téměř celá republika. Tenhle recept se mi zdá dobrý, vyzkoušíme a pochutnáme si díííík azdar vaření.:-p

Marie

29. 10. 2009 14:08

V Podkrkonoší se řepánky upečené potírají medem a posypou strouhaným perníkem.Recept mám od tchyně a ta od své maminky

Jiřička

5. 6. 2009 08:03

To jsem trubka nevšimla jsem si u receptu náplně.

Jiřička

5. 6. 2009 08:01

řepánky pekla moje maminka i babička. Já je nedělam, protože přesně nevím jak na tu nádivku. Vím jen, že se to dělá z cukrové řepy, máku snad se to i sladí. Bylo to naplněné kulaté a pečené na plechu jo a bylo to moc dobré.

spagetka spagetka

4. 6. 2009 23:07

Jiřinko, máš pravdu, v obchodě jsem cukrovou řepu viděla ... noo...fakt nevím. Dřív byly zdroje doma, u sousedů, na družstvech atd. Ale vím, že ji mívají po sklizni v prodejnách zdravé výživy, ale jen krátce (a upřímně - je drahá), jinak jedině zdroj u soukromníka, který ji pěstuje atd.Je to škoda, tenhle recept fakt stojí za vyzkoušení :-*:-p:yes:, třeba budeme mít štěstí a narazíme na ni...

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2009 23:00

Mno, máš pravdu, Jiřko:-(

Jikotka Jikotka

4. 6. 2009 22:58

No jo,ale kde vezmu tu řepu :-?:-?,neříkejte že ji někde prodávají,já znám jen tu červenou a ta hodně barví,používám jí na boršč.Bílou řepu jsem nikdy v obchodě neviděla :-!

Bibinka Bibinka

4. 6. 2009 21:57

Jo,jo,Špagetko,s tou mrkví to znám a jsou to mrkvánky, tady v okolí se dělají každý rok na pouť a jsou téměř ve všech domácnostech. Já je dělala jednou, abych zjistila jak to chutná-prostě kulinářská zvědavost:-Da nebylo to špatný, ale u nás jsme se rychle vrátili k zajetým nádivkám.;-)

savlinka savlinka

4. 6. 2009 20:24

Jani tak tak jako buchty:-Dje to bílá řepa cukrovka né červená:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2009 20:01

No, však to říkám, jako buchty, nééé?:-)):-D:-))spagi...:-))

spagetka spagetka

4. 6. 2009 19:59

Odpovídám dřív než Savlinka, ale určitě se taky ozve. Prostě těsto rozválej na placku a máš několik možností, my jsme ale na vykrajování používali extra skleničku (tu si babička hlídala :-D) a vykrájíš kolečka, do kterých zabalíš nádivku. Nebo to vykrájej stejně jako děláš buchty a zabal to jako buchty - prostě aby to mělo slepený tvar a n ádivka nevytékala. Jinak u nás se to dělalo nejčastěji po sklizni cukrovky :-p:-p a s mákem :-!:-!:yes::yes: Jo a taky dělala babička nádivku ze sladké karotky, taky skvělé

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nápln do řepánku repanek řepánky z kynutého těsta řepánek recept cukrová řepa recepty řepánky z červené řepy cukrova repa recept řepánky z bramborového těsta buchty řepanky recepty z cukrové řepy nádivka do řepánku testo na repanky domácí řepánky náplň na řepánky cukrová řepa bílá řepa goldsaft řepanky s mákem řepa cukrovka kolínské řepánky

Suroviny: mléko, vejce, tuk hera, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, mouka polohrubá, kvasnice sušené, řepa cukrová, mák, cukr

TopRecepty.cz

Řepánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOP7