Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelítko zapečené v lepenici

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 752 kJ /
897 kcal
Bílkoviny22,56 g
Tuky16,56 g
Vláknina33,25 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 2,46 g
Sůl6,00 g
Sacharidy150,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kousky a se solí a s kmínem je uvaříme doměkka. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rozpustíme sádlo a nakrájenou cibuli osmažíme do zlaté barvy. Krok 3: Kysané zelí překrájíme a přidáme k opečené cibuli. Společně chvíli podusíme. Pokud je zelí moc kyselé přidáme špetku cukru. Krok 4: Uvařené brambory scedíme (trochu vody necháme na dně) a s trochou mléka rozšťoucháme. Přidáme cibulové zelí a promícháme. Posypeme čerstvě mletým pepřem. Krok 5: Pekáček lehce vymažeme sádlem a vložíme zelné brambory. Doprostřed uložíme jelítka a dáme na 15-20 minut zapéct do předem vyhřáté trouby.

TIP: Jak připravit jelita jako ze zabíjačky

Zveřejněno 30. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelítko zapečené v lepenici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDVO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelítko zapečené v lepenici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDVO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Velmi dobré, ale během pečení v troubě vyhřáté na 200°C jsem po opečení jelita z vrchu jelito otočil, aby bylo propečené z obou stran

:-)<3:yes::yes: moc dobře uvařeno :-K

:-O a proč mne to nenapadne a jen to namrskám vedle sebe:-O - v tom je ta tvoje invence:yes:

hosta: Ty jsi mi zase pohladila dušičku..děkuji moc Tobě;-) a samozřejmě Všem.;-):-K:-)

<3 Vaše kuchařská fantazie je neskutečná <3 hrozně ráda sleduji vaše recepty :-K

Receptik sa m i moc paci,teraz mam doma dost kyslej kapusty kupenej z trhoviska,tak ukladam na vyskusanie.Aj bez tych jelitiek,to bude znamenite chutit.:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

jééj to musí byť dobréé:-)nikdy ma nenapadlo to takto skombinovať, ale určite to vyskúšam:yes:

Děláš chutě <3

<3To bych si teda pochutnala,ale jelitko nemam.Pristi rok v Cesku vyzkousim.:-K:yes:

<3:yes:

Elina: ::-K nanny: :-:-K zizala: :-K Děkuji..;-)

Tématické fráze:
jelitko se zelím, opečené jelítko, opečené jelítko brambor zelí, lepenice, jelítko, opečené jelitka, zapecena jelitka se zelím, jelitko top recepty, jelitka v troube, co s jelítkem, jelítka zelí brambory recepty, pečeme jelítka, jelítka zapečené brambory, recept na nejlepší lepenici, jelitka recept s brambory, jelitko z bramborem, bramborové jelitka, recepty lepenice, jelitko s bramborem a zelí, lepenice recept

Suroviny:
jelito, brambory, zelí kysané, mléko, sádlo, cibule, sůl, kmín celý, pepř mletý, cukr, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu