Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.

Hodnocení receptu je 4,9 (318×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 6. 2009 16:02

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Nutriční hodnoty

Energie20 088 kJ / 4 801 kcal
Bílkoviny100,68 g
Tuky201,96 g
Vláknina13,05 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 785 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy638,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak bublanina zmizí z talíře.

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra

14. 3. 2017 20:13

Vynikající :yes:<3

Monika

13. 3. 2017 09:36

Ukladam..je výborná.Krásně nadychana :-8:yes:

Jaroslav

12. 2. 2017 15:09

Vynikajíc i s kandovaným zázvorem,kandovanými třešněmi a kandovaným ananasem:)

Kristýna Petříková

3. 2. 2017 14:12

Už jsem ji dělala podruhe a i moje mamka, ktera pece uzasne buchty, moc moc chvalila je nadychana jako oblacek. Tak mam radost ze jsem predcila s buchtou i mou skvelou maminku :-) dekuji za vyborny recept pochutnali jsme si :-):-8:-8:-8:yes:

Jana

22. 1. 2017 17:25

Famózní. <3 Já použila maliny a opravdu mňamka. :-p Myslela jsem, že budu péct další, aby měl chlap když přijde z práce. Na druhý den jsem pekla opět.

Marcelaa

13. 11. 2016 07:19

Výborný recept, lepší a nadýchanější bublaninu jsem ještě nejedla. Moc děkuji za recept a budu péct už jenom tuto. Výborná, na jedničku s hvězdičkou. :yes::yes::yes::yes::yes:

Veronika

3. 11. 2016 14:08

Nejsem zvyklá recepty komentovat, ale tady musím.Tato bublanina je opravdu úžasná a využívám i na babovku, korpusy atd. Tak jak píše autorka v receptu. Tímto děkuji za super vynikající recept:yes:<3

elasik elasik

28. 10. 2016 15:52

Buchtu jsem nedavno vytahla a musim rict ze je vyborna ;-) moje prvni buchta co jsem delala a povedla se i pritel ji pochvalujee....super receptiiik, jen jsem to trochu upravila podle sveho... :-)

Mihi

8. 10. 2016 16:54

Výborná - dělala jsem z mražených jahod, takže cca 30 min. na 180 stupňů, a hned jsme jí víc jak půlku snědli - ještě teplé... :-) A ani jsem nic nešlehala - jen smíchala a hotovo.

mejtys

3. 10. 2016 14:53

:yes:Vynikající!!! Vláčná po upečení. Myslím, že toto těsto budu používat jako základ pro spoustu dalších buchet a bábovek. První byla s višněmi a všichni ji vychválili. :-8 Dala jsem ji na velký plech a pekla se rychle. Asi 15 minut na 180°C.

Katerina

10. 9. 2016 13:12

Zkousel nekdo z hladke mouky? Nemam po ruce polohrubou :(

Koubkova Koubkova

4. 8. 2016 17:23

Můžu použít i švestky ,zrovna je maj ;-)v Kauflanndu za slušnou cenu?

PETRA

4. 8. 2016 15:21

Naprosto výborný recept.VŠICHNI OBDIVOVALI...:-):-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

lefalo

27. 7. 2016 18:19

Bublanina je fantastická,okamžitě zmizela:-D:yes::yes:,vyzkouším i tu variantu se zakysanou smetanou co jsem četla v jiném komentu :-).Mohu jen doporučit :-K:-K:yes:

Iris

27. 7. 2016 13:20

Daniela : to se tedy zlobte asi sama na sebe...všem se povedla, možná, že jste něco opomenula...třeba předehřát troubu ? Dodržet postup? Recept je srozumitelně napsaný, stačí ho pouze dodržet

1 6 7 8 9 10 18

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bublanina s ovocem bublanina recept na bublaninu bublanina recept recept na bublaninu s ovocem vynikající bublanina recept bublanina s ovocem výborná bublanina s ovocem recept na nadýchanou bublaninu vyborna bublanina recept bublanina nejlepší bublanina s ovocem nejlepší bublanina bublanina babica bublanina na plech jahodova bublanina dobrá bublanina jednoducha bublanina s ovocem bublanina recepty piškotová bublanina

Suroviny: cukr krupice, vejce, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, prášek do pečiva, ovoce, mouka hladká, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZEr