Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 20 088 kJ / 4 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,68 g |
Tuky | 201,96 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,37 g |
Sacharidy | 638,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak bublanina zmizí z talíře.
Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:
4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2016 18:49
Vyzkoušeno s červeným rybízem. Chválím
17. 7. 2016 12:36
Dnes ráno jsem tuto bublaninu dělala s kompotovanými meruňkami, mezi které jsem poházela mražený černý rybíz smíchaný s moučkovým cukrem, aby nebyl málo sladký.
Mražený černý rybíz dávám již leta do koláčů, muffin i do ovocných knedlíků, "nerozblemcne se" a každý si myslí, že to jsou borůvky). Bublanina byla naprosto skvělá, mechová, dostatečně vysoká a hlavně rychle vyrobená! Stačili jsem jen ochutnat a dcera nám ji zabavila a tak se skoro celý plech poveze večer do Vídně. Děkujeme za úžasný recept!
Mražený černý rybíz dávám již leta do koláčů, muffin i do ovocných knedlíků, "nerozblemcne se" a každý si myslí, že to jsou borůvky). Bublanina byla naprosto skvělá, mechová, dostatečně vysoká a hlavně rychle vyrobená! Stačili jsem jen ochutnat a dcera nám ji zabavila a tak se skoro celý plech poveze večer do Vídně. Děkujeme za úžasný recept!
16. 7. 2016 21:19
výbornááááááááááá!
14. 7. 2016 09:35
vynikající! včera jsem dělala s třešněmi a je to opravdu luxus! dlouho jsem lepší nejedla.
5. 7. 2016 18:01
Výborná bublanina. Dnes jsem pekla s třešněmi a od manžela mi přiletěl vzdušný polibek.
24. 6. 2016 14:34
super výborná bublaninka ta se u nás bude dělat často
23. 6. 2016 20:58
Kath: tak ať se povede
23. 6. 2016 20:45
Simona Skolakova: dekuju uz je v troube
23. 6. 2016 19:47
Kath: já bych hlídala troubu, ona každá peče jinak, jakmile začne bublanina růžovět zkusila bych do ní píchnout špejlí,pokud bude suchá,tak bude bublanina hotová,pokud na ní ulpí ještě těsto,tak dát ještě znova do trouby a hlídat.
23. 6. 2016 19:34
Jak dlouho cca pecete?? Pul hodinky? Chci zkusit, recept vypada moc dobre, akorat se bojim jestli odhadnu cas, jsem takova "svatecni pekarka"
23. 6. 2016 18:23
vynikajúci recept!!! Robila som ho z polovičného množstva, lebo mám doma malý plech. Na konci, keď som koláčik dopiekla, ešte horúci som ho natrela krémom ( cca 125 g kyslej 20% smotany +1 malý biely jogurt + vanilkový cukor podľa chuti) a tak nechala vychladnúť.... VYNIKAJÚCE!!! Za recept skladám poklonu!
22. 6. 2016 21:49
Daniela : Ajjajaj,tady někdo "střelil pudla". Bublačku dělám jedině podle tohoto receptu a vždy je excelentní
22. 6. 2016 20:33
Daniela : podle hodnocení těch, co zkoušeli a podle přidaných fotek to nebude receptem
22. 6. 2016 16:47
Hrozny recept! Cesto vyslo tuhe absolútne nevyrastlo, zakalene, cele do koša, škoda ovocia. www.toprecepty.cz
19. 6. 2016 13:22
martina: Dobrý den,chci upéct bublaninu.Všechno šleháte,nebo mouku vmícháte?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 15 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 18 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 8 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 8 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 8 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 11 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 11 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 13 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 14 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma bublanina: Poradíme s přípravou nejoblíbenějšího letního moučníku
Peče celá země 2022: Jak na tu nejlepší bublaninu? Tenhle recept doporučuje vítězka Martina
Pečeme s Ivou: Nadýchaná letní bublanina je plná svěžího čerstvého ovoce. Pokaždé trochu jiná, jinak barevná, ale vždy výborná!
Další recepty
Tématické fráze: bublanina s ovocem bublanina recept na bublaninu bublanina recept recept na bublaninu s ovocem vynikající bublanina recept bublanina s ovocem výborná bublanina s ovocem recept na nadýchanou bublaninu vyborna bublanina recept bublanina nejlepší bublanina s ovocem nejlepší bublanina bublanina babica bublanina na plech jahodova bublanina dobrá bublanina jednoducha bublanina s ovocem bublanina recepty piškotová bublanina
Suroviny: cukr krupice, vejce, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, prášek do pečiva, ovoce, mouka hladká, tuk, mouka hrubá
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZEr
268 názorů