Vepřová panenka s bazalkovým pestem

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30 min 2-3 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

1 velká vepřová panenka
sůl, pepř
4 lžíce bazalkového pesta
6 plátků slaniny (anglická, královská, oravská..)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, lehce osolíme a opepříme.

  2. Maso potřeme rovnoměrně bazalkovým pestem.

  3. Na dvojitý alobal rozložíme plátky slaniny, položíme na něj maso a slaninu kolem panenky pevně obtočíme.

  4. Panenku zabalenou do alobalu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 stupňů.

  5. Po 20 minutách balíček otevřeme a pečeme odkryté na 220 stupňů ještě cca 7-10 minut a podléváme výpekem, který je v alobalu.

  6. Před krájením necháme maso odpočinout, aby z něj nevytekla šťáva.

  7. Podáváme s opečenými bramborami, tatarkou a zeleninou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 251 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka s bazalkovým pestem

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes:paráda <3 hned bych si dala :-) pěkný recept i foto :-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    JanaDorazinova: panenka má být růžová:-), tak je nejlepší...tahle vypadá moc lákavě :-):-K:yes:

    Odpovědět

  • casino: že bude na mne syrová. A byla skvělá.

    Odpovědět

  • rebeka: od tebe Nadi veliký kompliment :-K děkuji!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Minimum ingrediencí, a vypadá to báječně. Super, Jani :yes:<3<3

    Odpovědět

  • casino casino

    JanaDorazinova: "Když jsem ji překrojila, lekla jsem se. Uprostřed byla růžová, šťavnatá."
    No a čeho jste se lekla?

    Odpovědět

  • Eja57: ano, byl to střed panenky, hodně macatý kus. Když jsem ji překrojila, lekla jsem se. Uprostřed byla růžová, šťavnatá. Ale bála jsem se, že bude tuhá. Ale nakonec si myslím, že ta doba je tak akorát i v té zabalené verzi + pak v té otevřené. Nedávala bych tady jídlo, které se mi nepovedlo a nechutnalo. Nikdy se mi panenka tak nepovedla.. Byla skvělá. :-*

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    casino: nojono....píšu jak primitiv...samozřejmě palec - ale vypadá to jako ocásek:-8
    Pečená/nedopečená...tady je trochu chyták v panence zabalené ve slanině a první fáze v alobalu...já panenku obvyklé velikosti popatlanou (bylinami, hořčicí hrubozrnnou, olejem, prostě dle požadavku na výsledný efekt) rychle na plotně ze všech stran zatáhnout a 20 minut v troubě na 180 a pak hodně napevno utáhnout do alobalu a nechat "vydýchat"10 minut, vždycky se povede...

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    No, zní to paradoxně, řek bych ale, že za 30 minut to bude přepečené, leč nedopečené... ;-)
    ***
    "ocásek" = palec?

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Možná bych pro méně zkušené upozornila, že nemohou použít panenku celou, ale jen opravdu tu "tlustou" část, ten "ocásek" si nechat na přípravu jiného jídla. Panenka je skvělý kus vepříka a vypadá tak "blbuvzdorně", ale zkazit se dá...přetažení doby pečení se sice trochu dá napravit odležením před krájením ale někdy ani to nepomůže...( na 30 minut to musí být opravdu hodně macatý kus)

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová panenka recept panenka s pestem panenka s bazalkou veprova panenka s bazalkou recepty s bazalkovým pestem vepřová panenka z bazalkou vepřová pečeně s bazalkovým pestem růžová panenka recept jak vypadá veprova panenk svickova s bazalkovym pestem vepřová panenka s fáží panenka a bazalkou ja na ruzovou vepřovou panenku vepřové panenky plněné vepřovou fáží recept na vepřovou panenku s pestem vepřová panenka vepřova pečené s pestem bazalkové pesto s panenkou recept z vepřové panenky plněná panenka bazalkovým pestem