Vepřové a sójové kostky na houbách- aneb Co je co?

hekute Kuchařka: hekute

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

300 g vepřové plece
50 g sójových kostek v suchém stavu
1 větší cibule
1 velká hrst sušených hub
1 polévková lžíce oleje a kečupu
2 kávové lžičky sójové omáčky
půl kostky masoxu
sůl
mletý bílý pepř
špetka koření chilli nebo maličká feferonka
2,5 - 3 dl vody
2 kávové lžičky tmavé jíšky Knorr
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hrnce (můžete použít tlakový jako já nebo pomalý hrnec) dáme lžíci oleje, osmahneme jemně nakrájenou cibuli, rychle na tomto základu opečeme vepřové maso, přidáme ostatní suroviny, okořeníme a zalijeme vodou.

  2. Tlakový hrnec uzavřeme a maso v něm vaříme 1 hodinu. Po této době víko sundáme, přidáme dvě káv. lžičky jíšky, promícháme a hrnec opět uzavřeme a necháme už zvolna na kraji kamen posykávat.

  3. .A pak už jen dáme na talíř oblíbenou přílohu - já volila rýži, dozdobíme a ochutnáváme a zjišťujeme - CO JE CO...! Je to výborné. Vyzkoušejte...jsou toho 4 slušné porce...!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové a sójové kostky na houbách- aneb Co je co?

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: tlakovy hrnec vepřové na houbách recepty na sojové kostky sójové kostky recept vepřové kostky recept sójové kostky vepřové na houbách recept na vepřové maso na houbách