Focaccia

hekute Kuchařka:

Doba přípravy: asi 1 hodinu PT1H00M 3 kusy Slané pečivo 1 názor

Suroviny

400 ml vlažné vody
1 káv.lžička medu
1/4 káv.lžičky soli
půl kostky droždí
660 g hladké mouky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce oleje na potření těsta
sušená rajčata
černé olivy
hrubá sůl
rozmarýn - nejlépe čerstvý, ale může být i sušený
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme, necháme v pekárně vykynout, pak rozdělíme těsto na tři díly, na pomaštěné plechy roztáhneme dlaněmi do potřebné velikosti, posypeme hrubou solí, kterou prsty zatlačíme do těsta, také tam zatlačíme půlky černých oliv, kousky sušených nakládaných rajčat, povrch jemně posypeme čerstvým nebo i sušeným rozmarýnem, necháme na plechu znovu asi 20 minut kynout.

  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st.C asi 20 minut.

  3. Hned po upečení opět focacciu pokapeme olivovým olejem. Je výborná.

Poznámka

Těsto jsem zadělávala a nechala kynout v domácí pekárně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Focaccia

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo