Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Preferment

Hodnocení receptu je 4,3 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 8. 2017 09:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 276 kJ / 544 kcal
Bílkoviny17,40 g
Tuky3,01 g
Vláknina4,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy109,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Preferment je vlastně předkvašené těsto. Čím kratší dobu bude kvasit, tím větší ždibec droždí můžeme použít. Preferment se dá použít prakticky v jakémkoliv těstě s droždím, kde pak dáme droždí méně, a těsto přesto výborně vykyne, déle vydrží čerstvé a líp chutná i voní.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

15. 8. 2017 12:52

hosta: Jituš, ano, píšeš to dobře. A pokud jsou mouky míchané, do prefermentu dávám vždy tu tmavší - chlebovou, celozrnnou a tak. Delší prokvašení s nimi dělají divy.;-)

cathleen cathleen

15. 8. 2017 12:43

Jana Remkova: já jsem tyhle otázky očekávala a podle nich jsem připravená pozměnit Postup (víc vysvětlit), bude-li třeba. Preferment je opravdu fantastický postup a byla by škoda, kdyb o něm lidé nevěděli....na druhou stranu je dost obtížné popsat věc obecně - třeba jako omládek nebo kvásek z droždí do buchet, které tu oba také máme.
Preferment je něco, co si můžeš zapojit i do svého oblíbeného receptu na rohlíky (třeba) - hosta to popsala dobře.
A každý (nejen nový), kdo něčemu neporozumí, se může zeptat - ode mě se odpovědi dočká vždy. Většinou obratem.

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 8. 2017 12:34

hosta: Tak ano, asi to tak bude. Když ale přijdeš, budeš tady nová, pochopíš to, pokud nemáš s pečením žádnou zkušenost??

hosta hosta

15. 8. 2017 12:32

Já to asi chápu - mouku z receptu. Je-li v receptu hladká, tak hladkou, když je žitná, tak žitnou - je to tak? Vlastně se to asi dá použít na jakékoliv kynuté těsto, je jen takto "předpřipravené" - rozumím tomu dobře? Jestli ano, tak to taky zkusím, až budu mít čas:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 8. 2017 12:28

Mám ráda tvé pečení. Tohle je ale pro mne naprosto nesrozumitelné. Není uvedeno, jaká mouka, pro tebe možná úplně samozřejmé, já to nechápu. Neumím si představit, že bych podle toho upekla.

bofinka

15. 8. 2017 11:02

cathleen: Kdyz "nekvaskuij", tez "preferementuji", pecivo s preferementem je uplne o necem jinem, proste top :yes:

magdalenka magdalenka

15. 8. 2017 10:31

cathleen: kupovanými chlebmi z veľkopekární sme si pokazili chute, už nevnímame dobre. Tento posledný z mojej kuchyne bol s prefermentom a časťou žitnej múky, dala som aj varený zemiak a chuťovo...čo ti poviem, báseň. Manžel ho jedol len tak, bez ničoho, povedal, že škoda si kaziť skvelú chuť chleba. Kto nevyskúša, neuverí.

cathleen cathleen

15. 8. 2017 09:44

magdalenka: je úžasný, viď? :-* Myslím, že by si ho měl vyzkoušet každý, kdo peče, aspoň jednou...třeba mu podlehne také :-D

magdalenka magdalenka

15. 8. 2017 09:42

Čaru prefermentu som už podľahla.:-8:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: preferment co je preferment perferment co to je preferment preferment co je to prefermet preferment příprava preferment co to je pecivo s prefermentom ketozová dieta recepty ketozová dieta co je to preferment katozova dieta preferment recept preferment chleba ako dlho nechať preferment preferment z žitné mouky co je perferment chleb preferment preferment těsta recept

Suroviny: mouka, voda, droždí čerstvé, mouka

TopRecepty.cz

Preferment

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ry7w