Preferment
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 276 kJ / 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,40 g |
Tuky | 3,01 g |
Vláknina | 4,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 109,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Preferment je vlastně předkvašené těsto. Čím kratší dobu bude kvasit, tím větší ždibec droždí můžeme použít. Preferment se dá použít prakticky v jakémkoliv těstě s droždím, kde pak dáme droždí méně, a těsto přesto výborně vykyne, déle vydrží čerstvé a líp chutná i voní.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2017 12:52
hosta: Jituš, ano, píšeš to dobře. A pokud jsou mouky míchané, do prefermentu dávám vždy tu tmavší - chlebovou, celozrnnou a tak. Delší prokvašení s nimi dělají divy.
15. 8. 2017 12:43
Jana Remkova: já jsem tyhle otázky očekávala a podle nich jsem připravená pozměnit Postup (víc vysvětlit), bude-li třeba. Preferment je opravdu fantastický postup a byla by škoda, kdyb o něm lidé nevěděli....na druhou stranu je dost obtížné popsat věc obecně - třeba jako omládek nebo kvásek z droždí do buchet, které tu oba také máme.
Preferment je něco, co si můžeš zapojit i do svého oblíbeného receptu na rohlíky (třeba) - hosta to popsala dobře.
A každý (nejen nový), kdo něčemu neporozumí, se může zeptat - ode mě se odpovědi dočká vždy. Většinou obratem.
Preferment je něco, co si můžeš zapojit i do svého oblíbeného receptu na rohlíky (třeba) - hosta to popsala dobře.
A každý (nejen nový), kdo něčemu neporozumí, se může zeptat - ode mě se odpovědi dočká vždy. Většinou obratem.
15. 8. 2017 12:34
hosta: Tak ano, asi to tak bude. Když ale přijdeš, budeš tady nová, pochopíš to, pokud nemáš s pečením žádnou zkušenost??
15. 8. 2017 12:32
Já to asi chápu - mouku z receptu. Je-li v receptu hladká, tak hladkou, když je žitná, tak žitnou - je to tak? Vlastně se to asi dá použít na jakékoliv kynuté těsto, je jen takto "předpřipravené" - rozumím tomu dobře? Jestli ano, tak to taky zkusím, až budu mít čas
15. 8. 2017 12:28
Mám ráda tvé pečení. Tohle je ale pro mne naprosto nesrozumitelné. Není uvedeno, jaká mouka, pro tebe možná úplně samozřejmé, já to nechápu. Neumím si představit, že bych podle toho upekla.
15. 8. 2017 11:02
cathleen: Kdyz "nekvaskuij", tez "preferementuji", pecivo s preferementem je uplne o necem jinem, proste top
15. 8. 2017 10:31
cathleen: kupovanými chlebmi z veľkopekární sme si pokazili chute, už nevnímame dobre. Tento posledný z mojej kuchyne bol s prefermentom a časťou žitnej múky, dala som aj varený zemiak a chuťovo...čo ti poviem, báseň. Manžel ho jedol len tak, bez ničoho, povedal, že škoda si kaziť skvelú chuť chleba. Kto nevyskúša, neuverí.
15. 8. 2017 09:44
magdalenka: je úžasný, viď? Myslím, že by si ho měl vyzkoušet každý, kdo peče, aspoň jednou...třeba mu podlehne také
15. 8. 2017 09:42
Čaru prefermentu som už podľahla.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 35 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 2 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 23 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: preferment co je preferment perferment co to je preferment preferment co je to prefermet preferment příprava preferment co to je pecivo s prefermentom ketozová dieta recepty ketozová dieta co je to preferment katozova dieta preferment recept preferment chleba ako dlho nechať preferment preferment z žitné mouky co je perferment chleb preferment preferment těsta recept
Suroviny: mouka, voda, droždí čerstvé, mouka
Preferment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ry7w
24 názorů