Bezinková šmaja z Brna

cekrops Kuchař: cekrops

2 litry Nápoje 0 názorů

Suroviny

1600 g bezových kuliček
cca 7 ks badyánu (obsah sáčku)
600 g cukru krystalu
1 sáček vanilkového cukru
káva – mletá zrnková (uvařená)
rum
1 l vody
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuličky bezu 20 minut povaříme společně s badyánem.

  2. Poté vše přes plátno a cedník přepasírujeme (badyán nejdřív vyjmeme).
    Šťávu znovu ohřejeme a přidáme vanilkový a krystalový cukr.
    Dále přidáme dva šufánky silné kávy a vše necháme ještě chvilku rozpustit a prohřát.

  3. Po vychladnutí vlijeme půl litru rumu, promícháme a plníme do lávhí.
    Skladujeme v chladnu a temnu.

Poznámka

Cukru jsem dal „jen“ 600 gramů, protože společně s rumem je to sladké dostatečně.

Celkem z toho byly 2 litry .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezinková šmaja z Brna

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty/brno recepty brn šmaja recepty brno bezinková sirup z kulicek bezínková štáva rum badyán