Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 389 kJ / 2 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,48 g |
Tuky | 35,82 g |
Vláknina | 17,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 489,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Do tlakového hrnce přidáme i jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele, očištěnou mrkev, oloupaný celer, petržel a dáme vařit společně se slepicí (můžeme přidat i masový bujon).
Krok 2: Po uvaření necháme odsyčet páru. Pak polévku přecedíme.
Mezitím uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích).
Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky. Krok 3: Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy, obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené. Krok 4: Uděláme z jedné porce takovou dětskou variantu.
Mezitím uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích).
Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky. Krok 3: Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy, obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené. Krok 4: Uděláme z jedné porce takovou dětskou variantu.
Zveřejněno 28. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselé rizoto ze slepice a zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3q8x
Moje poznámka
Veselé rizoto ze slepice a zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3q8x
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 9 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 9 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 11 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 5 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 5 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 5 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 5 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 7 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 9 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 9 hodinami
Tématické fráze:
rizoto ze slepice,
slepičí rizoto,
slepice na zelenině,
rizoto se slepici,
rizeto ze slepice,
rizoto slepiči,
slepičíí rizoto,
risoto ze slepice,
maso z uvařené slepice,
ryzeto ze slepice,
slepice na zeleninu,
rizoto z uvařené pro slepice,
rizoto slepice,
slepičí rizoto recept,
slepice na maso,
slepice recepty,
rizoto maso ze slepice,
rizoto slepice recepty,
slepice recepty rizoto,
slepičí rizoto
Suroviny:
slepice,
rýže,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
hrášek,
kurkuma,
cibulka lahůdková,
sůl,
pepř,
olej olivový,
petrželka,
vývar slepičí,
sýr tvrdý,
cibule
Komentáře (5)