Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená husa

Pomalu pečené husí maso je šťavnaté a jemné. Nejlépe chutná doplněné tradičními přílohami, jako jsou knedlíky a zelí. Tento pokrm je dokonalou volbou pro slavnostní oběd či večeři, kdy chcete oslnit hosty a užít si pravou chuť tradice.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lukas

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min doba pečení 4-5 hodin

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava, doba pečení 4-5 hodin)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie63 kJ /
15 kcal
Bílkoviny0,25 g
Tuky0,50 g
Vláknina1,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husu očistíme, potřeme uvnitř i zvenku solí a kmínem. Krok 2: Husu vložíme na pekáč a přikryjeme alobalem. Pečeme na 180 °C 4-5 hodin (případně můžeme péct na nižší teplotu déle, tedy na 120 °C po dobu 8 hodin). Záleží na velikosti husy. Krok 3: Během pečení husu můžeme podlít vodou, aby se nepřipalovala. V polovině pečení husu obrátíme, aby se propekla z druhé strany. Před koncem sundáme alobal a propečeme kůrčičku. Krok 4: Porce husy podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.

TIP: Jak připravit kysané zelí ke kachně či huse

Zveřejněno 26. 11. 2017

Poznámka autora lukas

Přiložené video je ilustrační.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená husa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llQ1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená husa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llQ1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já teda nechápu tolik povyku nad receptem.Líbí se mi jeho prezentace;-):yes:já osobně žádné zelí nejíškuji,ale to je moje věc máme to tak rádi,husa krásně propečená;-):yes:a bramborové špalíčky proč né!!!!!Vždyť si každý může udělat podle sebe,ale mne se ten video recept moc líbí;-):yes::yes:
Někdy se mi zdá,že se hledá alespoň něco,aby se hanilo,těch receptů je tady opravdu přes 50tisíc.tak je možno si vybrat!!!!;-) a o jídle se vyjadřovat bléééé,mi taky nepřipadá zrovna vhodné,kolikrát se tady napomínalo,že se o jídle tak nemluví:-O
A doufám,že nebudu napadená v SZ za svůj názor:-D

Simona Skolakova: No právě! Je tu 50 tisíc receptů a z těch 50 tisíc je tu hodně těch, které se opakují mnohokrát, například klasicky pečená husa je tu přinejmenším 10x! :-O Naprosto nechápu proč. U tohoto receptu se snad ještě dá brát, že má hezkou videoprezentaci, ale jinak nám žádný nový poznatek nepřinesl. To je zase můj názor, žádný povyk, žádné hanění, prostě můj názor. A když ho vyslovím, počítám s tím, že někdo jiný může mít naprosto odlišný názor. Takže klidně sem s ním! :-)

já nechápu, proč se ty šišky po uvaření máčejí ve vodě...teplé? studené? pak se to hned nandavá, nijak mi uniká smysl...
a tolik jíšky do zelí, to teda taky nevím....

zizala: Máš naprostou pravdu, ale když ona je ta touha prezentovat se silnější:-!

zizala: přesně tak, já bych je vůbec neházela do další vody, ale nechala chvilku okapat a pomastila sádlem, pak se nelepí a neblemcají:-), takhle to teda autor zchladil, a před podáváním stejně musel ohřát, čímž se to za mě jen zhorší...no nic, myslím, že už jsme tomu věnovali dost pozornosti:-)

lukas : video parádní ,uvítala bych jich víc - třeba u netradičně pletených housek - jinak husa,zelí i "špallčky " vypadají lákavě, dala bych si :yes:

Náhodou, mi se to video moc líbí. Dokonce i ty knedlíky dělám hodně podobně, jen je pak nedávám ještě do vody. Je tady všechno, co tu má být. Doba pečení, stupně, koření, jaké má být, nevidím chybu. :yes:

Ty bramborové šišky vypadají ovařeně, ble. Lépe je vařit nad párou a nebo pečlivěji hlídat dobu vaření.

No to je návod! Vezmeme husu a upečeme ji:-!

Dajda:
No a co je blbě?:-)
Je tu teplota, je tu čas:yes: a i ten pepř bych vydýchal:-D
Ten rcp je tu asi kvůliva tomu videu, jestlisenepletu :-)
A že stejné vííídeo je i jinde, tak to už je jiná záležitost:-O (ale to mi nevadí)
A že takřka stejný rcp je tu 14 dní (ten by mohl být podle vašeho gusta) tak o tom se tu psát nedoporučuje (a to mi vadí), ale protože mám skoro všechny husy rád, tak už to ani tak často nepíši, že:-8

casino: Jak je vidět, milý casino, víte dobře, co se mě nelíbí: dříví v lese, sovy v Athénách a perník z Pardubic:-! 8-(

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
husa recept, husa, jak péct husu, recept na husu, jak se pece husa, pečeme husu, husa recepty, pečení husy, recepty husa, recept husa, recepty z husy, recepty na husu, top recept husa, jak pečeme husu, recept na pečení husy, pečená husa video, top recepty pečená husa, pečená husa, svatomartinská husa recept, jak upéct husu

Suroviny:
husa, kmín celý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu