Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 266 kJ / 2 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,48 g |
Tuky | 179,07 g |
Vláknina | 33,63 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 3,07 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 109,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 1 PL masti osmažíme polovicu nakrájanej cibule, pridáme pokrájanú kapustu, zemiaky a pokrájanú koreňovú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme. Zalejeme vodou a varíme.
Krok 2: Slaninu pokrájame, dáme topiť na druhú lyžicu masti. Keď je dosť vytopená, pridáme druhú polovicu pokrájanej cibule a smažíme. Po chvíli pridáme múku, miešame a osmažíme. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do vriacej polievky.
Krok 3: Do polievky pretlačíme cesnak, pridáme majoránku, dobre prevaríme. Ak máme, vhodíme list zeleru alebo ligurčeka (libeček).
Zveřejněno 28. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
Moje poznámka
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 16 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 9 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 9 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 11 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 11 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 11 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 11 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 12 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 13 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 15 hodinami
Tématické fráze:
slovenská polévka,
slovenske polévky,
oravska sajtlava,
polievka šajtlava,
šajtlavá polievka,
slovenské polievky,
polévka šajtlkava,
masité polévka recept,
polévka z hlávkového zelí recepty,
oravská šajtlava recept,
polévka šaljtlava,
slovenske polévka,
slovenska kapustova polevka,
polievka na slovensku,
slovenská šaitlava,
oravská polévka recept,
recept oravska sajtlava,
slovenske polievky kapustová,
polévka sajltava,
cajtlava
Suroviny:
zelí hlávkové,
brambory,
zelenina kořenová,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
voda,
Komentáře (18)
No, překladač vám dává za pravdu...
...ale doposud jsem si myslel, že čierné korenie je jednoslovně pepř
cecilka, aj ja mám korene na horniakoch.
Takže taková vyšperkovaná chábovica, však
K receptu nejsou žádné komentáře.