Bulka se salámem

Suroviny

200 g vody
40 g oleje
380 g hladké mouky
1,5 lžičky soli
9 g čerstvého droždí
turistický salám (nebo Vysočina)
vejce na potření
sezam na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu).

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 8-9 kousků a z každého uděláme bulku, kterou necháme 5 minut odpočinout.

  3. Každou bulku rozválíme na menší ovál, položíme na ni 2-3 kolečka salámu, zavineme jako závin a konce uzavřeme tak, aby salám z těsta nikde nevykukoval.

  4. Všechny naplněné bulky položíme na plech s pečící fólií nakynout spojem dolů, pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova (200 °C/cca13-16 minut).

Poznámka od kuchařky

Kdysi jsem tohle dělávala synovi na svačinu do školy. Suchý salám je lepší než šunka, není tak dusivý a víc voní

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Komentáře k receptu Bulka se salámem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bulka plněná se salámem bulka se salamem bulky plněné salámem salám v bulce konce salámů bulky se salámem bulka salámová bulka se salámem a sýrem těsto na bulky se salámem bulky se salámem a sýrem