

Kapustové karbenátky
Suroviny
- 1 větší kapusta
- 1-2 vejce
- cca 4 stroužky česneku
- trochu pepře
- sůl
- strouhanku na zahuštění
- Na obalení
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Kapustu uvaříme,.
Vychladlou umixujeme,přidáme vejce,koření,česnek a strouhankou zahustíme.
Pokud máme,můžeme přidat i třeba květák,mrkev..taky uvaříme.
Tentokrát jsem přidala i kousíček uzeného,ale nemusí být,pokud nemám,nedám.
Zpracujeme v tuhou hmotu a necháme asi 30 minut v lednici.Potom namočenou rukou ve studené vodě tvoříme placičky,které obalíme ve trojobalu a usmažíme.
Jako příloha můžou být brambory,a nebo i chleba a nebo samotný je to taky dobrý.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Kapustové karbenátky
-
-
Přidávám foto. Mám malinko jiný postup a obalené je mám v kukuřičné strouhance. Jsou skvělé
-
rusovlaska.e: super,děkujuuu
-
bodík je doma přidala jsem trochu anglické koření jsem použila česnek, pepř a konečně můžu do stálého jídelníčku zařadit jídlo bez masa
-
taky dělávám kapustové karbanátky,je to dobrota.
+1
-
Miluju kapustové karbanátky s mletým masem i bez masa
-
-