Polévka z dýně a rajčat

janatka Kuchařka: janatka

Doba přípravy: 45 minut 6-8 porcí Polévky 0 názorů

Suroviny

dýně hokaido (já měla v mrazáku)
cibule
olivový olej (nebo máslo)
3 PL špaldové celozrnné mouky
doromysl
400 g rajčat (můžou být z plechovky krájená, v zimě jsou lepší)
1 l zeleninového vývaru
sůl
1 PL Hrašky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na třech PL oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni, posypeme dobromyslí, chvíli opékáme.

  2. Zasypeme třemi lžícemi celozrnné špaldové mouky, ještě chvíli mícháme a jakmile se obsah hrnce začne připalovat ke dnu, přidáme 600 g oloupaných a pokrájených rajčat.

  3. Zalijeme 1 l zeleninového vývaru a vaříme půl hodiny. Můžeme zahustit lžící Hrašky. Hotovou polévku rozmixujeme, dochutíme a podáváme s čerstvě upečeným chlebem.

Poznámka

Polévku znám s kokosovým mlékem, zázvorem a chilli. Tato byla moc dobrá, úplně jiné chuti s rajčaty. Inspirace fb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z dýně a rajčat

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: polévka z dýně a rajčat polévka z dýně hokaido a rajčat dýně hokaido do mrazáku polévka z rajčat a dyně polévka z dýní á rajčat dýňe do mrazáku

Zapomněl/a jsem heslo