Vepřová pečeně po valašsku
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, bude během necelé hodinky hotová k podávání.
Postup přípravy
Krok 1: Plátky kotlety osolíme a opepříme.
Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a na něm opečeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme. Krok 5: Do dobře provařené omáčky přidáme zakysanou smetanu, ve které nejdříve rozmícháme 1-2 lžíce horké mléčné omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstraníme ze zdroje tepla. Můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 7: Podáváme s knedlíkem.
Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a na něm opečeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme. Krok 5: Do dobře provařené omáčky přidáme zakysanou smetanu, ve které nejdříve rozmícháme 1-2 lžíce horké mléčné omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstraníme ze zdroje tepla. Můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 7: Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 12. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Moje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 2 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 2 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 3 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně nejlepší recepty,
veprova pecene vcelku,
vepřová pečeně recepty,
vepřová pečeně,
veprová pečeně recept,
recepty z vepřové pečeně,
vepřová pečeně vcelku recept,
vepřová pečeně plátky nejlepší recepty,
veprove po valassku,
vepřová pečeně na smetaně,
vepřová pečeně top recepty,
vepřové plátky po valašsku,
vepřová pečeně vcelku recepty,
vepřové maso po valašsku,
recept z vepřové pečeně,
vepřová pečeně v celku,
vepřová pečeně v tlakovém hrnci,
vepřová pečeně plátky recept,
recept vepřová pečeně,
nejlepsi vepřova pečeně
Suroviny:
kotleta,
máslo,
žampióny,
smetana zakysaná,
mléko,
mouka hladká,
kopr,
ocet,
cukr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (20)
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři
Ale těším se na to
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)