Jablečná buchta se skořicí a čokoládovou polevou

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Doba přípravy: 1 hodina na malý pekáč - cca 8 ks Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

600 g nastrouhaných jablek
400 g dětské krupičky
300 g cukru krupice
4 vejce
5 lžic prosátého BIO kakaa
2 lžičky skořice
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
Poleva:
140 g kvalitní čokolády
4 lžíce kokosového oleje
(lze použít i sladidlo - nějaký sirup nebo med)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme krupičku, cukr, sůl, prášek do pečiva, skořici, prosáté kakao a suchou směs zamícháme. Přidáme vejce a pomocí ručního šlehače zamícháme. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a opět pomocí šlehače zamícháme. Těsto pro jistotu zamíchejte ještě stěrkou, kdyby zůstala krupička na dně mísy.

  2. Těsto vlijte do formy vyložené pečícím papírem, povrch těsta uhlaďte a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 190°C. Pečte asi 45 minut.

  3. Polevu připravíme tak, že čokoládu, olej a popř. sladidlo dáme do rendlíku rozpustit. Polevou poléváme vychladlý moučník a dáme do lednice zatuhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečná buchta se skořicí a čokoládovou polevou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jablečná buchta jablečná buchta s čokoládovou polevou jablečná buchta se skořicí buchta s jablky a skořicí buchta s jablky buchta z jablek buchta jablečna skořice jablečná buchta s polevou buchta s jablky a se skořicí čokoládová poleva recept buchta s čokoládovou polevou jablečná buchta s čokoládou buchta s jablky a cokoladovou polevou buchta bez cukru buchta z nastrouhaných jablek se skořicí buchta jablecna jablečná buchta z čokoládou trhaci buchta s jablky jablečná buchta se skorici bez vajec buchta se skořicí a jablky

Zapomněl/a jsem heslo