Kopřivové listy v sýrovém těstíčku
Kopřiva je známá jako velmi rozšířený žahavý plevel, má ale i zajímavou chuť a spoustu pozitivních účinků na lidský organismus. Vyzkoušejte méně známý způsob její přípravy - osmažte ji dozlatova v nadýchaném těstíčku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 422 kJ / 579 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,26 g |
| Tuky | 23,90 g |
| Vláknina | 1,49 g |
| Cholesterol | 551 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 3,82 g |
| Sacharidy | 46,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivové listy v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orPK
Moje poznámka
Kopřivové listy v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orPK
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 20 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 23 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno 18. 12. 2025 11:04:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 58 minutami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 2 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 4 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 14 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 16 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 16 hodinami
Tématické fráze:
kuchař ví kosmatice,
akát v těstíčku,
kopřivové chipsy,
kopřivové víno,
smažene kopriva,
kopřivové smaženky,
listy v těstíčku,
cukynu řizky
Suroviny:
vejce,
mléko,
víno bílé,
sýr nastrouhaný,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
omáčka sojová,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
česnek sušený,
olej
Komentáře (9)
À la kosmatice jsem zkoušel po sladku (s rumem) černý bez, akát, po sladku i po slanu cukýnu, dýni (s vínem, vodkou), ale vždy to vyšlo (až na zanedbatelné chuťové nuace) nastejno: pojídali jsme smažené těstíčko zpravidla na stopce kolem ničeho, v horším případě byl "obal" nacucaný tukem
No, ale to taková jablka v těstíčku, nebo zeleninová tempura..., tak to je jiné "maso", že