Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 997 kJ / 477 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,20 g |
| Tuky | 11,84 g |
| Vláknina | 21,04 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 516 mg |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 77,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brambory na 0,5 cm silné plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek prolisujeme.
Slaninu nakrájíme nadrobno a dáme ji společně s kmínem do papiňáku (tlakového hrnce) na rozehřátý olej restovat do zrůžovění. Krok 2: Poté přidáme cibuli a necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme brambory, prolisovaný česnek a worcestrovou omáčku. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum necháme pozvolna vařit 4 minuty. Hrnec odstavíme bokem, necháme cca 3 minuty dojít a po uvolnění tlakového ventilu hrnec otevřeme. Krok 3: Brambory podle potřeby osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Je to vhodná příloha k různě upravenému masu, ale hodí se i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Slaninu nakrájíme nadrobno a dáme ji společně s kmínem do papiňáku (tlakového hrnce) na rozehřátý olej restovat do zrůžovění. Krok 2: Poté přidáme cibuli a necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme brambory, prolisovaný česnek a worcestrovou omáčku. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum necháme pozvolna vařit 4 minuty. Hrnec odstavíme bokem, necháme cca 3 minuty dojít a po uvolnění tlakového ventilu hrnec otevřeme. Krok 3: Brambory podle potřeby osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Je to vhodná příloha k různě upravenému masu, ale hodí se i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 25. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory cibuláčky z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OnNr
Moje poznámka
Brambory cibuláčky z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OnNr
Nejnovější recepty
Květáková krémová polévka s krutony
Přidáno před 10 hodinami
Rychlá cibulačka se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Pizza z tortilly
Přidáno před 11 hodinami
Frankfurtská polévka
Přidáno před 12 hodinami
Houbová smaženice či praženice
Přidáno před 12 hodinami
Diabetický koláč s tvarohem, jablky a ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté rohlíčky s ořechovou nádivkou
magdalenka před 12 minutami
Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka-Pho Ga
magdalenka před 34 minutami
Bramborové lokše (patenty, laty)
magdalenka před 46 minutami
Rychle naložené okurky
magdalenka před 55 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Laala před 7 hodinami
Hamburgerové bulky
pribrska před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
ane.hir před 10 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 10 hodinami
Koláč jako květina
magdalenka před 10 hodinami
Olejové koláčky
magdalenka před 10 hodinami
Tématické fráze:
brambory v papiňáku,
brambory z papiňáku,
recept v papiňáku,
recepty z papiňáku,
brambory pecene v papiňáku,
recept na brambory v papiňáku,
vareni brambor v tlakaci,
pokrmy z papinaku,
cibuláčky s brambory,
brambory cibulacky
Suroviny:
brambory,
cibule,
česnek,
slanina anglická,
olej,
omáčka worcesterová,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
pažitka
Komentáře (14)
Především máte mou poklonu za vaření BRAMBOR v tlakáči
K jídlu mám spíše intimní vztah
***
Nevím jaký máte worcester, já používám originál. V nuancích se patrně liší, ale grund by měl být podobný
Asi ale máme půnebí v různém provedení..., neb já vložit do úst jídlo z cca půl kila brambor a 4
No, ale k čemu je mi recept, kde je klíčová surovina nahrazena vodou?
Možná se Vám zdá,že jídlo musí být přesolené,ale není.4 lžíce worc. na dušenou cibuli(cca 300g)která je dost sladká+500g brambor není zase tak velké množství.Ale jak píšete,asi máme to patro v ústech každý jiné
Worcester nahradit vodou?
Hmmm...