Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory cibuláčky z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

25. 6. 2018 20:05

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie1 997 kJ / 477 kcal
Bílkoviny9,20 g
Tuky11,84 g
Vláknina21,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 516 mg
Sůl3,00 g
Sacharidy77,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 7. 2018 13:07

casino: Děkuji za názor:-KWorcester používám obyčejný od mammity,ale rozhodně ho tady jako klíčovou surovinu neuvádím.Je to jen dochucovadlo.
Možná se Vám zdá,že jídlo musí být přesolené,ale není.4 lžíce worc. na dušenou cibuli(cca 300g)která je dost sladká+500g brambor není zase tak velké množství.Ale jak píšete,asi máme to patro v ústech každý jiné:-)

casino casino

30. 6. 2018 19:27

Anna Kocikova:
Především máte mou poklonu za vaření BRAMBOR v tlakáči :-K
K jídlu mám spíše intimní vztah:-D a rád se s ním mazlím i při vaření :-)
***
Nevím jaký máte worcester, já používám originál. V nuancích se patrně liší, ale grund by měl být podobný:-)
Asi ale máme půnebí v různém provedení..., neb já vložit do úst jídlo z cca půl kila brambor a 4:-! PL worcesteru (tedy co zemák, to 1PL tekutého koření), tak to se mnou sekne a bude pokoj, že:-D
No, ale k čemu je mi recept, kde je klíčová surovina nahrazena vodou? :-O To mi úplně stačí tento: https://www.toprecepty.cz/recept/40162-dusene-bram... :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 6. 2018 10:32

casino: Worcester nahradit vodou?Ano i 4 PL obyčejné vody udělají za pár minut spolu s ostatními surovinami chutnou šťávu.Ne každý má worcester rád:-)

casino casino

26. 6. 2018 12:03

Anna Kocikova:
Worcester nahradit vodou?:-O
Hmmm...

Hambro Hambro

26. 6. 2018 11:00

Anna Kocikova: :-K :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 6. 2018 10:41

Omlouvám se za chybu v receptu:-(

Hambro: Brambory přidáme po orestování cibule atd...jdu to do receptu dopsat a děkuji za povšimnutí:-8

Jana Dorazinová-Remková: Jak píše Cathleen,cibule růžovou slaninu ochladí a navíc 3 kusy pustí dostatečné množství šťávy takže se slanina opravdu nespálí.

casino: Neuvádím,že se worcester musí použít za každou cenu.Kdo ho nemá rád,může nahradit jinou tekutinou např.vodu nebo vývarem.

Hambro Hambro

26. 6. 2018 09:23

cathleen: Díky :-)
Já jsem taky ale... Kdybych si hned, a ne až teď, prohlédla fotky, tak jsem ani nemusela psát. Je tam pěkně nafocený postup.:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 6. 2018 08:50

Hambro: Drahuška to určitě doupraví ;-) Se slaninou mám zkušenost takovou, že když k ní, už lehce osmažené (růžové - jako se píše v receptu) přidám cibuli, celá směs se tím lehce ochladí a slanina se už více nevypéká, určitě nepálí.

Hambro Hambro

26. 6. 2018 00:27

Jana Dorazinová-Remková: Jani, myslíš od začátku hned vše dohromady? Já jsem zase myslela brambory přidat až nakonec. Těsně před zavřením papiňáku. A s tou slaninou máš asi pravdu.

Hambro Hambro

26. 6. 2018 00:24

casino: Samozřejmě :-) a taky česnek, aby už to bylo všecko. Vlastně pepř se nám někam ztratil.:-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 6. 2018 00:23

Hambro: Brambory, jestli tomu dobře rozumím, se dávají hned spolu se zeleninou. Jen si nejsem jistá, že slanina, když zrůžoví se pak nespálí, když budeme čekat na zezlátnutí cibule.

casino casino

25. 6. 2018 23:43

Hambro:
Asi poté co cibule chytne barvu a před tím, než se hrnec zadekluje, že:-K
Ale hlavně neopomeňte přidat worcester...8-(

Hambro Hambro

25. 6. 2018 23:17

Můžete prosím do postupu doplnit v kterou chvíli se do papiňáku přidávají brambory? Je tam jenom na začátku, že se brambory nakrájí na 0,5 cm plátky a dál už o bramborách není zmínka, až pak na konci, že se osolí a podávají. Asi po orestování slaniny, kmínu, cibule atd., že? Recept se mi líbí, ráda ho vyzkouším.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brambory v papiňáku brambory z papiňáku recept v papiňáku recepty z papiňáku brambory pecene v papiňáku recept na brambory v papiňáku vareni brambor v tlakaci pokrmy z papinaku cibuláčky s brambory brambory cibulacky

Suroviny: brambory, cibule, česnek, slanina anglická, olej, omáčka worcesterová, kmín celý, pepř mletý, sůl, pažitka

TopRecepty.cz

Brambory cibuláčky z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OnNr