Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 997 kJ / 477 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,20 g |
Tuky | 11,84 g |
Vláknina | 21,04 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 516 mg |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 77,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brambory na 0,5 cm silné plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek prolisujeme.
Slaninu nakrájíme nadrobno a dáme ji společně s kmínem do papiňáku (tlakového hrnce) na rozehřátý olej restovat do zrůžovění. Krok 2: Poté přidáme cibuli a necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme brambory, prolisovaný česnek a worcestrovou omáčku. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum necháme pozvolna vařit 4 minuty. Hrnec odstavíme bokem, necháme cca 3 minuty dojít a po uvolnění tlakového ventilu hrnec otevřeme. Krok 3: Brambory podle potřeby osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Je to vhodná příloha k různě upravenému masu, ale hodí se i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Slaninu nakrájíme nadrobno a dáme ji společně s kmínem do papiňáku (tlakového hrnce) na rozehřátý olej restovat do zrůžovění. Krok 2: Poté přidáme cibuli a necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme brambory, prolisovaný česnek a worcestrovou omáčku. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum necháme pozvolna vařit 4 minuty. Hrnec odstavíme bokem, necháme cca 3 minuty dojít a po uvolnění tlakového ventilu hrnec otevřeme. Krok 3: Brambory podle potřeby osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Je to vhodná příloha k různě upravenému masu, ale hodí se i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 25. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory cibuláčky z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OnNr
Moje poznámka
Brambory cibuláčky z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OnNr
Nejnovější recepty
Těstovinový salát
Přidáno před 1 hodinou
Thajská kuřecí polévka s čajotem
Přidáno před 18 hodinami
Omeleta se švestkami
Přidáno 9. 8. 2025 07:20:02
Melounový salát
Přidáno 8. 8. 2025 17:01:01
Čabajkové lečo
Přidáno 8. 8. 2025 15:01:02
Kachní prsní plátečky
Přidáno 8. 8. 2025 14:19:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem
Betes před 13 hodinami
Domácí lečo
Jirkan72 před 14 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
vanilj před 14 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
Alca B. před 15 hodinami
Vepřové plecko v mrkvi a bazalce
poirotka před 16 hodinami
Jednoduchý rajčatový salát se sýrem a majonézou
Pamp Eliska před 16 hodinami
Pečená švestková povidla
Ferka před 17 hodinami
Kuřecí maso s houbami
Tesco před 17 hodinami
Jak zavařovat okurky
LusiPa před 17 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
monulik před 18 hodinami
Tématické fráze:
brambory v papiňáku,
brambory z papiňáku,
recept v papiňáku,
recepty z papiňáku,
brambory pecene v papiňáku,
recept na brambory v papiňáku,
vareni brambor v tlakaci,
pokrmy z papinaku,
cibuláčky s brambory,
brambory cibulacky
Suroviny:
brambory,
cibule,
česnek,
slanina anglická,
olej,
omáčka worcesterová,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
pažitka
Komentáře (14)
Především máte mou poklonu za vaření BRAMBOR v tlakáči
K jídlu mám spíše intimní vztah
***
Nevím jaký máte worcester, já používám originál. V nuancích se patrně liší, ale grund by měl být podobný
Asi ale máme půnebí v různém provedení..., neb já vložit do úst jídlo z cca půl kila brambor a 4
No, ale k čemu je mi recept, kde je klíčová surovina nahrazena vodou?
Možná se Vám zdá,že jídlo musí být přesolené,ale není.4 lžíce worc. na dušenou cibuli(cca 300g)která je dost sladká+500g brambor není zase tak velké množství.Ale jak píšete,asi máme to patro v ústech každý jiné
Worcester nahradit vodou?
Hmmm...