Třtinové kuře ve slanině

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

Doba přípravy: 1/2 hodiny plus příprava 2-3 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

2 silnější kuřecí prsa
12 plátků slaniny
1 větší cibule - nakrájená na kroužky
olej na vytření zapékací misky
trochu sušené petržele (či čerstvé, máme-li) na posypání
Směs na maso:
150 g třtinového cukru
4-5 stroužků česneku - nadrcené
1/2 lžičky mletého černého pepře
1/2 lžičky Kosher soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa rozkrojíme na tenčí, opláchneme, osušíme.

  2. V misce smícháme všechny ingredience na směs a tou maso dokonale potřeme z obou stran, necháme trochu stranou. Poté maso zabalíme do proužku slaniny tak, aby se konce překrývaly.

  3. Zapékací misku vytřeme olejem, na dno položíme kroužky cibule a na ně maso ve slanině. Zbytkem cukrové směsi můžeme ještě potřít již zabalené maso v misce.

  4. Dáme péct v troubě při 190°C přibližně 25-30 minut (dáváme pozor, aby se cukr rozpustil, ale nepřipálil). Nakonec maso můžeme posypat petrželkou.

  5. Podávala jsem s jednoduchým letním míchaným salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třtinové kuře ve slanině

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: trninove kure ve slanine

Zapomněl/a jsem heslo