

Kotlík ala Ferda
Suroviny 4 porce
- bůček (na plátky)
- 6 brambor (i více podle velikosti zapíkací mísy)
- 1 čerstvá paprika
- 1 rajče
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- sladká červená paprika
- olej
- voda
Postup přípravy receptu
Vepřový bůček osmažíme zprudka na oleji. Dáme do zapékací mísy a k němu na kostky nakrájíme brambory, papriku, rajče a na měsíčky nebo jak kdo má rád cibuli.
Osolíme, opepříme a okořeníme zbytkem koření a důkladně promícháme.
Podlijeme dostatečným množstvím vody, tak do půlky misky i více a dáme páci na 200°C, dokud brambory nezměknou.
Nezahušťujeme, vytvoří to dobrou štávičku. Podáváme s chlebem či jiným pečivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kotlík ala Ferda
-
Předpis je lákavý,na fotce to vypadá ale jako nedopečené.
-
mirca 75: abych se přiznala nevymyslela jsem to já,ale kamarád Ferda,jednou to u nás dělal k obědu a můj přítel se toho mohl ujíst.Já to také nejím protože nejím bůček ale navnadila si mě na to že bych to mohla zkusit z toho krůtího...záleží na každém kolik si tam kdo dá té zeleniny,já to vždy dělám jen pro přítele.Ale tu štávičku někdy ujídám je moc dobrá smíchají se tam všechny ty chutě.
-
Misutka
dělám něco podobného-nedávám brambory,přidávám česnek,rajčat trošku víc
a maso mám vcelku-no říkám podobného
-a potvrzuji tvoje slova že šťávička je mňam
.Manžel tohle jídlo miluje,já už tolik ne kvůli tučnosti
,ale vždy si tam k tomu přihodím kousek plecka nebo krůtího a mám pocit že je to lepší