Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z tresky s chlebovými krutony

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 209 kJ /
289 kcal
Bílkoviny9,25 g
Tuky12,45 g
Vláknina11,55 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy33,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit, přidáme muškátový květ jemně nasekaný česnek, promícháme a zalijeme vývarem. Krok 2: Do polévky vložíme filet tresky v celku, polévku dochutíme solí a pepřem a vaříme cca 8 - 10 minut, do změknutí zeleniny a ryby.
Z polévky vyndáme rybí filet o něco dříve na talíř, kde ho rozebereme na menší dílky a případně z něj i odstraníme kosti, které by mohly v rybím filetu být. Krok 3: Chléb pokrájíme na kostičky a dáme ho nasucho (nebo zakápnutý olivovým olejem) opéct do rozpálené pánve dozlatova, za častého míchání. Pro vůni můžeme do pánve přihodit snítku tymiánu nebo stroužek rozmáčknutého česneku. Krok 4: Polévku případně ještě dle vlastní chuti dochutíme, vrátíme do ní kousky masa, přidáme nasekané mladé lístky řapíkatého celeru a můžeme podávat. Krok 5: Podáváme s osmaženými chlebovými nebo houskovými krutony, které jsme si osmažili dozlatova během vaření polévky.

Zveřejněno 18. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z tresky s chlebovými krutony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4VG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z tresky s chlebovými krutony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4VG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
polevka s chlebovými krutony, jak opect krutony, gulášová polévka s krutony

Suroviny:
treska, mrkev, celer řapíkatý, máslo, mouka hladká, květ muškátový, česnek, vývar, sůl, pepř mletý, chléb

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu