Savojský řízek
Netradiční savojský řízek je obalený v klasickém trojobalu, ale těsně před smažením ho ještě navíc obalíme v rozšlehaném vaječném bílku. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a podáváme s brambory nebo s hranolky.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 325 kJ / 317 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,04 g |
| Tuky | 22,68 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 298 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Savojský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n4KY
Moje poznámka
Savojský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n4KY
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 2 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 17 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 18 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 20 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 21 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 1 hodinou
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 2 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 2 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 10 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 11 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 13 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 13 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 13 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 13 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 13 hodinami
Tématické fráze:
savojský vepřový řízek,
savoyský řízek,
savojské řízky,
savoysky řízek recept,
veprovy savojsky rizek,
savojak,
recept sojský řízek,
savojsky rizky,
savojský vepřový řízek recept,
recept na savojsky ryzek,
savosky řízek recept,
řízky savojský,
savojskej rizek,
savojak jak se dela,
rizek,
recept na savojský vepřový řízek,
savojský,
řízek bílek,
svojský řízek,
příprava savojského řízku
Suroviny:
pečeně vepřová,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
strouhanka,
bílek,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (7)
Jediný, asi o trošku lepší řízek jsem měl ve Vídni z telecího. Ten ale teda nestál kilo i s hranolkama...
https://www.labuznik.cz/recept/francouzsky-savojsk...
Tak takto ho znam zase ja , tedy v trojobalu, plneny sunkou a Fontinou. Celkem dost znamy recept, tez Côtelette à la valdotaine.