Přírodní plátek s přelivem, nejen z fenyklu

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

3 plátky krkovičky bez kosti nebo drůbežích řízků...
sůl
pepř mletý
olej
Dále:
200 g fenyklu
50 g krájených sušených rajčat
olej z naložených sušených rajčat
100 g nebo Paloučku, Lučiny nebo žervé...
5-6 lžic bílého vína
sůl
pepř mletý
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, opepříme či jinak nakořeníme (drcený kmín, bylinky...), po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a v pánvi s troškou rozpáleného oleje či sádla je osmažíme z obou stran dozlatova.

  2. Během smažení masa připravíme v jiné pánvi či kastrolku fenyklový přeliv: na zhruba třech lžících oleje z nakládaných sušených rajčat osmažíme dosklovata na nudličky pokrájený fenykl, ke kterému následně přidáme pokrájená sušená rajčata, víno a rozdrobený přírodní sýr. Vše necháme krátce pod pokličkou prohřát a podusit, poté odklopíme, promícháme, dle potřeby (požadované hustoty) naředíme po lžících vodou, dle chuti dosolíme a opepříme.

  3. Přírodní plátky doplníme na talíři krémovým fenyklovým přelivem a podáváme s námi vybranou bramborovou přílohou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přírodní plátek s přelivem, nejen z fenyklu

Tématické fráze: fenykl recepty fenykl recept