

Vepřové kotlety s dračí klobásou
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové plátky (krkovice, kotleta)
- 2 cibule
- 1 dračí klobása (palivá)
- 4 stroužky česneku
- 1/2 (175 ml) skleničky rajčatové šťávy - já použila z Lidlu Sugo alla Calabrese se sýrem
- koření Americké brambory
- olej
- lžička cukru
Postup přípravy receptu
Naklepeme kotlety a okořeníme (kořením Americké brambory) - nesolíme (myslím, že v koření je soli dost).
Klobásu nakrájíme na plátky, cibuli na měsíčky, česnek taktéž na plátečky.Na pánvi jsem udělala kotlety, pak přidala měsíčky cibule a plátky česneku, po chvilce plátky klobásy.
Nakonec jsem přidala rajčatovou šťávu a vzhledem k tomu, že je trošku kyselejší, přidala lžíci cukru, ještě chvilku dusila. Nepatrně jsem podlila.... ještě chvilku jsem nechala vše na mírném ohni.
Jako přílohu jsem podala rýži, ale lze i těstoviny
Poznámka od kuchařky
Vařím vždy den dopředu a tak se do druhého dne pokrm perfektně rozležel... pikantní chuť klobásy a česneku se zvýraznila.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové kotlety s dračí klobásou
K receptu nejsou žádné komentáře.