Vepřové kotlety s dračí klobásou

Vepřové maso Doba přípravy: cca 30 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 30 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 vepřové plátky (krkovice, kotleta)
2 cibule
1 dračí klobása (palivá)
4 stroužky česneku
1/2 (175 ml) skleničky rajčatové šťávy - já použila z Lidlu Sugo alla Calabrese se sýrem
koření Americké brambory
olej
lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Naklepeme kotlety a okořeníme (kořením Americké brambory) - nesolíme (myslím, že v koření je soli dost).
    Klobásu nakrájíme na plátky, cibuli na měsíčky, česnek taktéž na plátečky.

  2. Na pánvi jsem udělala kotlety, pak přidala měsíčky cibule a plátky česneku, po chvilce plátky klobásy.

  3. Nakonec jsem přidala rajčatovou šťávu a vzhledem k tomu, že je trošku kyselejší, přidala lžíci cukru, ještě chvilku dusila. Nepatrně jsem podlila.... ještě chvilku jsem nechala vše na mírném ohni.

  4. Jako přílohu jsem podala rýži, ale lze i těstoviny

Poznámka od kuchařky

Vařím vždy den dopředu a tak se do druhého dne pokrm perfektně rozležel... pikantní chuť klobásy a česneku se zvýraznila.

Komentáře k receptu Vepřové kotlety s dračí klobásou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová kotleta recepty z vepřové kotlety vepřové kotlety vepřová kotleta recept vepřová kotleta s klobásou vepřová s klobásou vepřová s klobásou vepřové kotlety recepty recept na vepřové z kotlety kotleta s s klobásou vepřová kotleta recepty vepřové kotlety recept recepty vepřová kotleta