Vepřové kotlety s dračí klobásou

Ludmila B Kuchařka: Ludmila B

Doba přípravy: cca 30 minut 4 porce Vepřové maso 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

4 vepřové plátky (krkovice, kotleta)
2 cibule
1 dračí klobása (palivá)
4 stroužky česneku
1/2 (175 ml) skleničky rajčatové šťávy - já použila z Lidlu Sugo alla Calabrese se sýrem
koření Americké brambory
olej
lžička cukru
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Naklepeme kotlety a okořeníme (kořením Americké brambory) - nesolíme (myslím, že v koření je soli dost).
    Klobásu nakrájíme na plátky, cibuli na měsíčky, česnek taktéž na plátečky.

  2. Na pánvi jsem udělala kotlety, pak přidala měsíčky cibule a plátky česneku, po chvilce plátky klobásy.

  3. Nakonec jsem přidala rajčatovou šťávu a vzhledem k tomu, že je trošku kyselejší, přidala lžíci cukru, ještě chvilku dusila. Nepatrně jsem podlila.... ještě chvilku jsem nechala vše na mírném ohni.

  4. Jako přílohu jsem podala rýži, ale lze i těstoviny

Poznámka

Vařím vždy den dopředu a tak se do druhého dne pokrm perfektně rozležel... pikantní chuť klobásy a česneku se zvýraznila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřové kotlety s dračí klobásou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo