Krevety na česneku a másle
Těšíte se na gurmánské zážitky z dovolené u moře? Se snadným receptem na božské krevety na česneku a másle už čekat nemusíte. Tento chutný a lehký pokrm vás okamžitě přenese do francouzské Provence nebo na pobřeží Itálie. Tak buon appetito!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 839 kJ / 201 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,63 g |
| Tuky | 2,04 g |
| Vláknina | 1,47 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 442 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 4,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety omyjeme, oloupeme, zbavíme střívka a v mírně osolené vodě je vaříme asi 3 minuty.
Krok 2: Na pánvi necháme rozpustit máslo.
Krok 3: Krevety scedíme. Poté je nasypeme do pánve a necháme do nich máslo vsáknout.
Krok 4: Česnek prolisujeme, nebo utřeme špičkou nože, přidáme ho ke krevetám, a už jen velmi krátce orestujeme. Podle chuti můžeme ještě dosolit.
Krok 5: Podáváme nejlépe s teplým křupavým pečivem a sklenkou bílého vína.
Zveřejněno 13. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety na česneku a másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwK0
Moje poznámka
Krevety na česneku a másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwK0
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 10 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 22 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 51 minutami
Vepřová játra dušená
Sahula před 55 minutami
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 55 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 56 minutami
Sladkokyselá vepřová játra
Sahula před 1 hodinou
Sladkokyselé vepřové maso
Sahula před 1 hodinou
Perníčky - měkké bez čekání
Dycky před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kapustou
hippmann před 2 hodinami
Jablkové kostky s pudinkem
jalamo před 2 hodinami
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 4 hodinami
Tématické fráze:
krevety recepty,
příprava krevet,
krevety recept,
recepty krevety,
recept na krevety,
příprava mražených krevet,
recepty krevety predvarene loupane,
krevety priprava,
recept krevety,
uprava mrazenych krevet,
jak uvařit krevety,
úprava krevet,
jak připravit mražené krevety,
recept na krevety předvařené,
předvařené krevety,
příprava krevet v kuchyni,
recepty z krevet,
mražené loupané krevety recepty,
mrazene krevety recepty,
mražené krevety recept
Suroviny:
krevety,
česnek,
máslo,
sůl
Komentáře (26)
Chtěl bych upozornit autora příspěvku pod značkou wtf a všechny ty, kteří si myslí, že tyčinky surimi jsou z krabího masa. Je to obecně tradovaný nesmysl. Nikde se z krabiho masa nedělají. Ani ve své domovině ne! Jejich základem je opravdu separované rybí maso!!! Takže, žádná laciná česká verze.
A ty wtf, pokud se chceš podělat do vlastního hnízda, musíš znova. Tohle se Ti fakt nepovedlo...
Krevety se kupují např. v Tesku. A rozhodně nevařit, to blbost, budou rozvařené.
Jirky recept je parádní
jirka:
Simona Kucerova: Bohuzel ma wtf pravdu, kmin a krevety??? no to snad ne