Vepřová panenka Wellington s máslovou zeleninou
Šťavnatá vepřová panenka na lůžku ze žampionů a špenátu, zabalená v pancettě, a to vše v křupavém listovém těstě. Řeč je o slavném Wellingtonu. Jeho delší a náročnější příprava přinese ovoce v podobě výborného gastronomického zážitku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,83 g |
| Tuky | 132,86 g |
| Vláknina | 8,80 g |
| Cholesterol | 484 mg |
| Sodík | 6,63 g |
| Sůl | 12,74 g |
| Sacharidy | 110,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na stejné špalíky 10-12 cm dlouhé. Dobře je osolíme, opepříme.
Krok 2: Žampiony necháme dobře okapat a nasekáme je (nejlépe v sekáčku) na drobno.
Krok 3: Špenát opereme a několikrát překrojíme, mrkev oškrábeme a spolu s dobře umytou cuketou nakrájíme podélně na tenké plátky škrabkou na brambory.
Krok 4: Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a krátce dusíme. Necháme vychladnout.
Krok 5: Na druhou pánev dáme opět kousek másla, lžíci oleje, nasekané žampiony, osolíme, opepříme a restujeme cca 5-7 minut, dokud se všechna voda neodpaří. Přendáme na talíř a necháme vychladnout.
Krok 6: Na stejné pánvi panenku zatáhneme ze všech stran, zhruba 1-2 minuty z každé strany, aby maso bylo hnědé a netekla z něho voda. Necháme vychladnout.
Krok 7: Na potravinářskou fólii naskládáme slaninu vodorovně tak, aby se kousek překrývala. Překryjeme vrstvou žampionů.
Krok 8: Špalíček panenky potřeme hořčicí a položíme na slaninu a žampiony. Pomocí fólie pevně srolujeme a dáme na půl hodinu odpočinout do lednice.
Krok 9: To samé uděláme s druhým kouskem panenky, jen přidáme na vrstvu žampionů ještě vrstvu špenátu a pokračujeme stejně jako u předchozího kousku.
Krok 10: Listové těsto vyválíme na velikost, kterou budeme potřebovat na jednotlivé kousky panenky.
Krok 11: Mašlovačkou dokola potřeme okraje rozšlehaným vejcem. Z panenky opatrně odstraníme fólii, položíme na těsto a pevně srolujeme. Snažíme se vymáčknout všechen vzduch.
Krok 12: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 25 minut.
Krok 13: Upečenou panenku necháme odpočinout a pak opatrně nakrájíme a servírujeme s máslovou zeleninou.
Zveřejněno 15. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka Wellington s máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ZGJ
Moje poznámka
Vepřová panenka Wellington s máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ZGJ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 13 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 45 minutami
Dalmatské čufty
Ceesay před 8 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 11 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 13 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 14 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 15 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Tématické fráze:
panenka wellington,
vepřová panenka recept,
svíčková wellington,
recept na vepřovou panenku,
vepřová panenka recepty,
veprova panenka wellinkton,
vepřová panenka velington,
welington recept,
vepřová panenka wellington se špenatem,
welington vepřová,
veprove welington,
vepřová panenka na masle,
recept panenka wellington,
recepty z vepřové panenky,
top recepty wellington,
panenka welington,
welington recept bez slaniny,
wellington svíčková recept s dijonskou horčicí a listového těsta,
vepřové maso panenka velington,
panenka wellington příloha
Suroviny:
panenka vepřová,
pancetta,
žampiony sterilované,
špenát listový,
hořčice dijonská,
těsto listové,
máslo,
olej,
cuketa,
mrkev,
vejce,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (19)
K receptu nejsou žádné komentáře.