Šopský salát s bazalkou

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

Doba přípravy: 1/2 hodiny plus hodina odležení 4 porce Saláty 3 názory

Suroviny

1 červená cibule
1 velké rajče
1 black krim rajče
1 salátová okurka
1 žlutá paprika
1 lžíce sušené bazalky
olivový olej
špetka soli
špetka drceného pepře čtyř barev
250 g balkánského sýra
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata a papriku rovněž omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem, bazalkou osolíme, opepříme.
    Nakonec vše smícháme s nakrájeným sýrem a necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

  2. Podáváme samotné, s pečivem nebo jako přílohu k masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Šopský salát s bazalkou

  • hospodyne hospodyne

    Eja57: máte pravdu, také bych salát nedávala vypotit a zavadnout do lednice. A při pokojové teplotě chutě syrové zeleniny lépe vyniknou.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: nebo ji vynechat úplně - petrželka ano, stejně jako pepř v šopském salátu je jaksi navíc....

    Edit - ono je to s šopákem stejně jako s Waldorf salad, Nicoise salad atd. - co je vlastně ten "pravý";-) za mne z pečených paprik, okurka, rajče, olej, nepatrně ! octa, petrželka, sůl, nastrouhaná feta a hned na stůl

    Odpovědět

  • casino casino

    "1 lžíce sušené bazalky"
    No, možná by stálo za to, zkusit s čerstvou bazalkou, že ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo