Hrníčkový piškotový beránek
Velikonoční beránek nesmí chybět na našem svátečním stole. Podle tohoto jednoduchého receptu se jistě povede. Díky většímu množství vajec je beránek krásně nadýchaný. Ochutíme ho mandlemi, rozinkami a citronem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 603 kJ / 1 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,66 g |
Tuky | 53,07 g |
Vláknina | 2,70 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,47 g |
Sacharidy | 152,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: 5 vajec rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 2: V míse našleháme dvě celá vejce a pět žloutků. Po lžících přidáváme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a třeme asi 30 minut.
Krok 3: Pak přidáme nasekané mandle, citronovou šťávu a rozinky. Nakonec vmícháme mouku, sůl a tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
Krok 5: Upečeného beránka opatrně vyjmeme, pocukrujeme nebo potáhneme bílou cukrovou polevou. Oči uděláme z rozinek a kolem krku mu uvážeme stuhu.
Zveřejněno 4. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčkový piškotový beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLqO
Moje poznámka
Hrníčkový piškotový beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLqO
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 17 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 21 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 13 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Tématické fráze:
hrníčkový piškot,
piškotový beránek do velké formy,
hrníčkový beránek,
hrníčkový beránek recept,
piškotový beranek,
piškotový beránek do keramické formy -recept,
hrníčkový beránek mojí maminky,
hrneckovy piskot,
hrníčkový makový beránek,
hrnickovi piskot,
beránek hrnickovy-olejovy,
hrnickovypiskotovy beránek,
piškotový beránek hrnkový,
piškotový beránek recepty,
bábovkový hrníčkový beránek,
menší piškozový beránek recept,
hrnickovy poskotovy beranek,
piškotový olejový beránek,
beranek recipe piskot,
piškotový beránek recept
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
rozinky,
mandle hořké,
kůra citronová,
sůl,
tuk,
mouka,
rozinky,
cukr moučkový
Komentáře (8)
Sáček hořkých mandlí jsem kdysi před léty kdesi koupil, ale nyní už jsem na ně nikde nenarazil...
Použil jsem je 1x...
Pak je sežrali moli...
Od té doby u nás mola nevidět; zdá se tedy, že to funguje
No a tchyňka se ve zdraví dožila dvaadevadesáti...
Moje otázka byla spíš směřovaná pro upřesnění - kde koupí člověk, který bude chtít beránka upéct, hořké mandle...a také toho, že 2 mandle asi neumelu. Tak mě napadlo, že se autorka v receptu upsala.
Dají tomu chuť po KCN (kyanid draselný) Lze nahradit i jádry z meruněk
No, v každém případě jídlo vhodné pro tchyňu