Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná tlačenka s vůní láku z okurek

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Vaječná tlačenka je oblíbeným pokrmem, zvláště o svátcích jara. Přísun vařených vajec od koledníků můžete zužitkovat právě do této pochoutky. I když samotná vejce už nikdo nechce, tak v této podobě si je rád naloží na talíř.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 181 kJ /
1 477 kcal
Bílkoviny89,43 g
Tuky106,67 g
Vláknina11,68 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 4,13 g
Sůl9,75 g
Sacharidy34,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, rychle je zchladíme ve studené vodě a oloupeme je. Krok 2: Mraženou zeleninovou směs propláchneme, krátce ji povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Šunku, okurky a dvě vejce nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu s pokrájenými vejci a šunkou nasypeme do mísy. Krok 3: Ve směsi okurkového láku a 200 ml vody rozmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat. Pak ji na mírném ohni zahřejeme, necháme ji rozpustit a odstavíme. Do částečně vychladlé želatiny pak vmícháme majonézu. Krok 4: Do směsi nakrájených surovin přidáme želatinovou směs, petržel, pažitku, sůl a pepř a vše důkladně promícháme. Krok 5: Do obdélníkové formy (na biskupský chlebíček) nalijeme část směsi, do středu vtlačíme celá vejce a zakryjeme je zbylou směsí. Naplněnou formu vložíme do lednice. Necháme zatuhnout, nejlépe přes noc.

TIP: Želatina a jak ji používat

Zveřejněno 11. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka s vůní láku z okurek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nymP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječná tlačenka s vůní láku z okurek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nymP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

maris: možná bych ji letos asi taky udělala, uvidím nebo možná aspik bych udělala ještě nevím.

MiskaM: já už jsem ji nedělala strašně dlouho, nějak jsem na ni zapomněla, tak přišla k chuti:-)

maris: děkuji za fotku <3 vypadá skvěle

Dělám skoro stejně, jen jsem použila místo mražené zeleniny Kunovjanku. Dovolila jsem si přidat fotku????

Je nádherná a musí být vynikající.:-K

Jaromira18: je skvělá <3

vypadá moc pěkně :-):yes:

Lenunka: no ta trouba mi přišla trochu divná :-D pač dnešku jak je vše drahý tak by se mi fakt trouba nechtěla zapínat. Ale z tou fólií ti zkusím děkuji :-K

Zobrazit 5 starších odpovědí

<3:-KVaječná tlačenka je u nás velmi oblíbená:-QKdysi jsem ji dělávala s masoxem,podle návodu na obalu.Ale s okurkovým lákem nám chutná víc:-)

casino: preklepla jsem se přeskakuje mi klávesnice a ani jsem se nepodívala že mám něco blbě

hosta: děkuji za opravu :-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
vaječná tlačenka, vaječná tlačenka recept, zelatina na vajecnou tlacenku, recept vaječná tlačenka, lak na tlačenku, váječná tlačenka-recept, vaječná tlačenka z mražené zeleniny

Suroviny:
lák z okurek, voda, želatina na vaječnou tlačenku, majonéza, vejce, sůl, šunka, okurky sterilované, směs zeleninová mražená, petrželka, pažitka, pepř mletý

Přidat fotografie receptu