Vaječná tlačenka s vůní láku z okurek

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Studená kuchyně 14 názorů

Suroviny

200 ml láku z okurek
1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
5 lžic majonézy
5 vajec
sůl
200 g šunky
100 g sladkokyselých okurek
300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice)
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce nasekané pažitky
mletý černý pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve směsi okurkového láku a 200 ml vody rozmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat. Pak ji na mírném ohni zahřejeme, necháme ji rozpustit a odstavíme. Do částečně vychladlé želatiny pak vmícháme majonézu.

  2. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, rychle je zchladíme ve studené vodě a oloupeme je. Mraženou zeleninovou směs propláchneme, krátce ji povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Šunku, okurky a dvě vejce nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu s pokrájenými vejci a šunkou nasypeme do mísy. Přidáme želatinovou směs, petržel, pažitku, sůl a pepř a vše důkladně promícháme.

  3. Do obdélníkové formy (já použila formu na biskupský chlebíček) nalijeme část směsi, do středu vtlačíme celá vejce a zakryjeme je zbylou směsí. Naplněnou formu vložíme do lednice, nejlépe přes noc a necháme zatuhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 003 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná tlačenka s vůní láku z okurek

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Jaromira18: je skvělá <3

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Je nádherná a musí být vynikající.:-K

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Lenunka: no ta trouba mi přišla trochu divná :-D pač dnešku jak je vše drahý tak by se mi fakt trouba nechtěla zapínat. Ale z tou fólií ti zkusím děkuji :-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    MiskaM: já ji dávám do formy na srnčí hřbet, a formu vykládám taky tou folií, krásně se vyklopí a krájím ji pak podle těch obloučků z formy :-), někdo to dělá pomocí té horké vody, vezme se forma s tlačenkou a NA PÁR VTEŘIN se ponoří např. do pekáčku s horkou vodou, ono se to odlepí, do trouby bych to nedávala, jak tu někdo navrhoval, jednak bych neriskovala, jak to dopadne :-D a jednak se mi i zdá neekonomické rozpalovat troubu kvůli chvilce, ta elektřina dneska fakt není zadarmo :-):-K:-K

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    casino: nahřát v troubě? :-O to neznám ale o tý fólii jsem slyšela jak píše Anna Kocikova

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    casino: Nahřát v troubě:-OTo jako vážně:-?nené:-DObvykle postačí formu vyložit potravinovou folií.

    Odpovědět

  • casino casino

    MiskaM: "někdy se mi ani nevyklopi z formy"
    Obvykle stačí formu krátce nahřát (lepší než v troubě je horká voda :-)

    hosta:
    Prosím o smáznutí už bezpředmětných komentářů :-K

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Lenunka: děkuji :-K jsem sama ráda že se mi povedla <3 někdy se mi ani nevyklopi z formy ale tentokrát šla krásně :-K

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    casino: preklepla jsem se přeskakuje mi klávesnice a ani jsem se nepodívala že mám něco blbě

    hosta: děkuji za opravu :-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: <3 opraveno;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    MiskaM: "1 lžíce nastrouhané pažitky"
    No a strouháte mraženou, či snad čerstvou? ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    vypadá moc pěkně :-):yes:

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Anna Kocikova: z masoxu nedělám není tak dobrá jako z okurkovým lákem <3

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    <3:-KVaječná tlačenka je u nás velmi oblíbená:-QKdysi jsem ji dělávala s masoxem,podle návodu na obalu.Ale s okurkovým lákem nám chutná víc:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vaječná tlačenka zelatina na vajecnou tlacenku vaječná tlačenka z mražené zeleniny vaječná tlačenka recept recept vaječná tlačenka lak na tlačenku

Zapomněl/a jsem heslo