Postup přípravy
Krok 1: Řízky můžeme připravit několika způsoby. Nejjednodušší je klobouky hlívy krátce namočit do vody nebo mléka, osolit a obalit v mouce, vejci a strouhance.
Krok 2: Řízky budou kypřejší, když řezy hub potřeme tuhým sněhem ušlehaným z bílků, posypeme strouhankou a osmažíme v rozehřátém tuku.
Krok 3: Do třetice varianta pro labužníky: ti nejprve nastrouhají nahrubo sýr a šunku (nebo šunkový salám), smíchají s vejcem a moukou na řidší těstíčko, směsí potřou klobouky, poté je obalí ve strouhance a smaží.
Zveřejněno 4. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízečky z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BZwn
Moje poznámka
Řízečky z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BZwn
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 13 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 21 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 22 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 22 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 7 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 8 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 8 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 9 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 9 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 10 hodinami
Uherská pěna
Daami před 11 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 13 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 13 hodinami
Tématické fráze:
hlíva ustřičná rcp,
řízečky z hlívy ústřičné,
hliva ustricna řízečky recept,
rizecky zhlivy,
hliva ústřičná řizečky,
houbové řízky z hlivy ustricne,
hlíva ústřičná recepty řízečky,
vídeňské řízečky
Suroviny:
hlíva ústřičná,
sůl,
vejce,
strouhanka,
tuk na smažení,
šunka,
Komentáře (8)
(obvykle to mnohé autorky řeší spíše opačně, že
***
"Vídeňské řízky" z hlívy ústřičné
Uvozovky jsou úúúžasná věc, leč nejsou samospasitelné
Jsem "žádostiv" receptů např. na:
"Vídeňské řízky" z olomouckých tvarůžků, či "Makronky" z lineckých koleček