Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Doba přípravy: 25 minut 12 ks Ostatní 10 názorů

Suroviny

30 ml oleje
2 středně velké cibule
400 gramů hlívy ústřičné
4 rajčátka
4 zelené papriky
200 g točeného salámu
4 vařené brambory
200 g nastrouhaného sýra
2 vejce
sůl
kmín
pažitka
pepř
houbové koření
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájíme si rajčátka, papriky, uzeninu stejně jako na lečo, včetně hlívy ústřičné a vše pak dáme orestovat na pokrájenou cibulku.

  2. Dusíme do měkka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku , pepř, kmín a houbové koření a vypneme, když se tekutina vypaří.

  3. Brambory rozšťoucháme do měkka a přidáme jsem k nim směs z leča s hlívou.

  4. K leču vmícháme vejce a sýr, promícháme vše a necháme pak odležet asi 15 minut.

  5. Z hmoty uděláme malé řízečky a vložíme jsem je na vymazaný plech a pečeme je na 180 stupnů asi 25 minut do zlatova.
    Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.

Poznámka

Placičky, ala řízečky s lečem s hlívou jsou překvapivě velmi chutné. Nechala jsem se inspirovat jedním receptem z hlívy, ale vše jsem si předělala podle sebe. Je tento recept dobrý, když máte doma předem uvařené brambory, které mi zůstaly z jednoho pokrmu a takto se pak i spotřebují a použijí. Vynikající jsou proto, že jsou zdravé a jsou vhodné i pro návštěvy. Jsou ale dobré i studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné

  • Anna Kocikova: dobrý nápad Aničko, měla jsem to také tak, děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezky využité suroviny:-*v príma receptu:-p+4:yes:
    Ohledně těch"zbytků"stačí např.v poznámce připsat-zbylo mi...tak jsem použila;-):-)

    Odpovědět

  • maris: Tak nějak to je,;-) i když mnoho lidí nepozná, že může použít něco, co už má doma...:-p ale je to názor každého, jen jsem také toho názoru, že nějak to šikovně "obalit" a napsat, co dům dal.:-K:-K. pa pa:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    varilamyskakasicku: díky, že jsi to opravila;-):-)
    Na toto téma už tady byla několikrát diskuze. Já samozřejmě se taky snažím využít i to, co zbyde, ale můj názor je, že by se to do receptů nemělo psát. Když někdo přidá někam zbytek šunky, tak si myslím, že v receptu by mělo být napsáno např. 50 g šunky / nebo 3 plátky šunky apod. / a ne " zbytek šunky z lednice ". Nic ve zlém, já nechci kritizovat, je to můj názor, a každý může psát recepty tak, jak uzná za vhodné;-):-)

    Odpovědět

  • maris: Ono je někdy právě dobré psát i to, jak se zužitkuji věci, které doma zůstaly/jako chleba starší apod./ a můžou se použít na další pokrm na jakýkoliv a nemusí se vše najednou chystat a je pak z jednoho pokrmu i další, je to pak úspora času a rychlejší příprava.:-K:-K;-)

    Odpovědět

  • maris: ja jsem to už opravila, tak díky:-K:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    varilamyskakasicku: asi by bylo lepší napsat " předem uvařené brambory ", co když to v budoucnu bude číst někdo až v pátek ?;-):-))

    Odpovědět

  • Nadja: Měla jsem od neděle zbytek brambor od oběda, tak jsem to uvedla v receptu, jak spotřebovat vše, "codadomaspajzka" a lednice:-)):-K:-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Proč brambory od neděle?

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Určitě dobrůtka :-p +:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: lečo s hlívou hlíva ústřičná recepty nakládaná hlíva nakládaná hlíva ústřičná recepty z hlívy ústřičné zdravé recepty z hlívy ústřičné řízečky s lečem co použít z hlívy ustřičné leco z hlivy nakládaná hlíva kapií a cibulí recepty - malé brambory hlíva ústričná a brambory llečo s hlívou leco shlivou zeleninové lečo s hlívou ústřičnou co uvarit,kdyz doma mate jen brambory výborný guláš z hlívy salát z hlívy ústřičné hlíva ústřičná recept co spotrebovat z hlivy ustricne

Zapomněl/a jsem heslo