Kynutý koláč z ovesných vloček

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

1 plech Moučníky , Kynuté 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

350 g jemně mletých ovesných vloček
1 lžíce cukru
35 g droždí
500-700 ml mléka nebo vody
1/2 lžičky soli
100 g sójové mouky hladké
1 vejce
ovoce
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mleté ovesné vločky dáme do mísy. V předepsaném množství teplého mléka nebo vody rozkvedláme droždí, vejce, sójovou mouku a přidáme cukr a sůl. Tekutinu metlou zpracujeme s připravenými vločkami na řidší těsto. Je-li těsto stále ještě husté, je možné přidat další mléko nebo vodu.

  2. Těsto necháme asi půl hodiny bobtnat a kynout. Pak je rozetřeme na vymazaný, ale nevysypaný plech a necháme ještě asi 10 minut vykynout. Povrch poté poklademe čerstvým nebo okapaným ovocem. Dobře chutná například kombinace na kostičky nakrájených neloupaných jablek a vinných hroznů.

  3. Koláč pečeme zvolna při teplotě 150-160 st.C asi 40 minut.

    Můj tip: Povrch můžeme posypat kokosovou moučkou smíchanou s třtinovým cukrem, množství cukru dáme podle vlastního uvážení, nebo použijeme sladidlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kynutý koláč z ovesných vloček

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo