Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhání do polévky vyrobené v sekáčku (čopru)

Patříte k těm, kdo milují zavářky v polévce, ale výroba domácích nudlí se vám zdá moc zdlouhavá a pracná? Zkuste připravit drobení do polévky s pomocí kuchyňského sekáčku. Domácí vejce a trocha mouky udělá ve formě drobení v polévce dobrou službu.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

27. 8. 2019 10:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 956 kJ / 468 kcal
Bílkoviny20,18 g
Tuky9,56 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy73,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to rychlé a hlavně bez námahy!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

5. 12. 2019 09:44

MilaH: :-K
Temování?
To je původně starý (ale ne zastaralý) výraz ze strojařiny: utlačit, utěsnit, zpevnit pěchováním... :-)

MilaH MilaH

5. 12. 2019 08:56

Co to znamena, ze se testo trochu utemuje?? Uz jsem z Ceska 50 let, takze neznam Vase nove vyrazy. Diky za radu.

MamlajdaD MamlajdaD

24. 9. 2019 20:27

mata3636: Děkuji za milý komentář. Na babičky bývají hezké vzpomínky, že? :-8:-D Já toto strouhání někdy používám místo tarhoni. ;-) Moc zdravím!:-K

mata3636 mata3636

24. 9. 2019 19:48

Takéto "strouhání" mala rada moja babka do vianočnej kapustnice. Hovorila tomu Gomboda

MamlajdaD MamlajdaD

24. 9. 2019 14:21

recepty73::-K Moc děkuji za vyzkoušení receptu a moc a moc za ty krásné přidané fotky!:yes::-D:-8;-). Jsem moc ráda, že to strouhání ze sekáčku uspělo, mně tahle zavářka taky moc chutná. A je to bez zbytečné dřiny. Ještě jednou moc a moc tisíckrát děkuji za přidané fotky a pochvalu!<3:-K:yes: Zdravím a přeji krásný den!:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

6. 9. 2019 14:00

sikulka7: Děkuji za hezký komentář!:-8 To, co popisujete o babiččinu drobení do polévky je fakt moc zajímavé. :yes: Dokonce si myslím, že by to stálo za zveřejnění jako recept. To drobení ze sekáčku také není tvrdé, ale každý nemá doma sekáček. Zkuste to napsat a vložit, i když recepty zatím nevkládáte. Nebojte se toho, určitě to některým kuchařkám pomůže.:yes::-D Ještě jednou děkuji za komentář a moc zdravím!:-K:-K

sikulka7

6. 9. 2019 09:23

Dobrý nápad. Já dělám takto v sekáčku drobenku na koláč.Mám skvělý postup na zavářku do polévky od mé babičky. Dám na misku kopec mouky, do toho klepnu jedno vajíčko a lehce probírám v mouce, jako bych dělala drobenku. Nesmí se přitlačit, opravdu jen lehce jakoby obaluju to vejce moukou a drobím na menší kousky. Potom přeseje mouku, zbyde mi na sítku to vajíčko a dám do polévky. Je to rychlé a noky jsou načechrané. Takto mi babička vařila moji nejoblíbenější "babičkovskou" polévku, bramboračku.Na másle orestovala zeleninu a brambory, zalila vodou, uvařila a nakonec přidala tyto "noky"a majoránku. Moc dobré.

MamlajdaD MamlajdaD

3. 9. 2019 01:23

brahomira: Děkuji za pochvalu, mám radost, že to může posloužit k zjednodušení práce v kuchyni.;-):-D Ty zelené bylinky taky sekám v sekáčku, ;-):yes: Mějte se moc hezky a zdravím!:-K

brahomira

3. 9. 2019 00:23

:-K To je fakt úžasný nápad, já takhle sekám petrželku a celerovou nať a dávám do krabičky do mrazáku. Díky moc.

Eja57 Eja57

30. 8. 2019 19:56

maris: :yes:
Já mám ještě jiný trik - rozpustím máslo, nechám trochu vychladnout, přidám mouku a cukr, vidličkou smíchám a nechám dál chladnout, občas zase vidličkou načechrám...a před použitím nechám úplně zchladnout a trochu ztuhnout....

MamlajdaD MamlajdaD

30. 8. 2019 16:32

zdenka.s: Děkuju za pochvalu. ;-):-D:-K Já to tak dělám už dlouho , kdyby mi to napadlo dřív, že to bude někoho zajímat, tak bych to připsala do receptu alespoň jako poznámku. Ale jsem opravdu moc ráda, že vám to usnadní práci!;-):-D Moc zdravím!:-K

zdenka.s zdenka.s

30. 8. 2019 15:55

MamlajdaD : skvělý nápad a s těmi bylinkami tak to je prostě bomba :yes: pracně je sekám nožem,tohle by mě nenapadlo :-O no ,prostě smekám a děkuji za zmínku :-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

30. 8. 2019 15:39

alikul: Moc děkuji za milý komentář!;-):yes: Já v tom sekáčku sekám i některé bylinky na zimu na mrazák, například petrželku, pár pulzů - podle toho, jak chci bylinku nadrobno nasekanou - a je to hned, ale přidat přímo do strouhání jsem nikdy nezkoušela. Někdy zkusím!;-):-D Moc zdravím!:-K

alikul

30. 8. 2019 08:24

Je to dobrý nápad.:yes: Dříve jsem často dělala a přidávala jsem ještě trochu zeleného a je to zajímavé.:-)

MamlajdaD MamlajdaD

28. 8. 2019 14:00

maris: Dík za rychlou odpověd na můj dotaz. Já to tedy příležitostně zkusím podle tebe. :yes::yes::-D:-K Ale stejně to sem dej jako recept, pro ostatní, myslím, že ti hospodyňky budou vděčné! Tady by to zapadlo, znáš to líp než já!;-):-8 Posílám pozdrav a dík!:yes::-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strouhání do polévky ruční sekáček na petrželka strouhání do polévky z polohrubé mouky drobení do polévky ze sekacku drobení do polévky v čopru drobeni v sekáčku drobeni do polevky bez strouhani strouhani do polivky strouhani z polohrubé mouky drobení do polévky v sekačku strouhání bez námahy drobenka do polévky že sekacku mrvenička ze sekáčku drobení do polévky z čopru gomboda recept gomboda vychytávka na drobení co sekame v sekáčku strouhání do polévky s polohrube mouky polévkové drobení v sekáčku

Suroviny: vejce, mouka

TopRecepty.cz

Strouhání do polévky vyrobené v sekáčku (čopru)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MrnB