Cuketovo-bramborové opečenky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 060 kJ / 1 687 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,47 g |
Tuky | 38,21 g |
Vláknina | 29,48 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 318 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 252,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou dobré teplé jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, ale také za studena. Příznivci zlatého moku je určitě ocení jako tzv. "podpivní" chuťovku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 9. 2019 14:43
Eja57: Přesně o tom to je. Tento recept je klasika na chutné zpracování velké cukety, kterou většinu dostanu od zahrádkářů. .
29. 9. 2019 13:02
Anna Kocikova: Děkuji, dělala to tak moje babička, zkouším také její osvědčené recepty.
29. 9. 2019 11:49
S vločkama jsem tyto opečenky(placičky)ještě nezkoušela,dobrý nápadTaké většinou dostávám od známých už přerostlé cukety.Na chuti to nic nemění a přebytečná tekutina se dá vždy nějak zužitkovat
29. 9. 2019 11:13
tejaja: Pokud někdo nemá vlastní zdroj - tedy nesklízí na zahrádce cuketky optimální velikosti - tak pracuje s tím, co koupí, a to jsou většinou cukety přerostlé, s kterými se prostě musí nakládat jinak...
29. 9. 2019 10:35
tejaja: Zdá-li se Vám můj komentář nevhodný, nebudu Vám to vymlouvat, každý má právo na vlastní názor. Co jsem udělala "špatného" a co vyvolalo naši výměnu názorů, bylo jen to, že jsem neupřesnila možnost zpracování přebytečné tekutiny. Ale už se o tom opravdu nechci bavit, kdo chce, může recept zkusit, kdo ne, tak ho prostě přehlédne. Hezký den.
28. 9. 2019 19:46
taddy1: Je mi ľúto, že tak pekný recept komentujete nie práve pekným spôsobom. Pekný večer vám prajem.
28. 9. 2019 19:36
tejaja: Také kdyby se tam nasypalo kilo mouky, nepustilo by to vodu. Psala jsem recept o velké cuketě, která po osolení, stejně jako např. lilek, pouští vodu a brambory škrob. To je tekutiny dost na to, že se tam opravdu dává jen trocha mouky. Není to těsto palačinkové konzistence. Je mi líto, že se tato banální informace k Vám ještě nedostala. Máte-li další připomínky, klidně můj recept můžete odstranit, s tím problém nemám.
28. 9. 2019 19:27
taddy1: Ak by sa použila cuketa taká, aká sa používať má, to znamená nie prerastená, ale mladá, do 25-30 cm, žiadna prebytočná tekutina by nevznikla.
28. 9. 2019 18:08
tejaja: Napsala jsem, že přebytečnou tekutinu slijeme - je na každém, jak s ní naloží. Já jsem právě dělala zelnou polévku, takže jsem ji slila do té polévky. Vylít ji do odpadu by opravdu byla škoda, ale tady předpokládám, že nejsou kuchařsky negramotní lidé a určitě si poradí - jinak bych z jednoho receptu musela udělat pět dalších s názvem "jak zužitkovat vše" .
28. 9. 2019 18:02
Nie je škoda to najhodnotnejšie vyliať do kanála?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 11 minutami
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
BronislavaP uvařila před 19 minutami
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 38 minutami
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 3 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády: Moučník je šťavnatý díky majonéze, poleva díky kysané smetaně
Další recepty
Tématické fráze: bramborové-cuketové bramboráky
Suroviny: cuketa, brambory, vejce, vločky ovesné, mouka hladká, pepř, tuk na smažení
Cuketovo-bramborové opečenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6EZO
10 názorů