Cuketovo-bramborové opečenky

taddy1 Kuchařka: taddy1

Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

1 velká cuketa
3-4 středně velké brambory
3 vejce
3/4 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku hladké mouky
česnek, majoránka, sůl, pepř podle chuti
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cuketu oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ovesné vločky, mouku a kávovou lžičku soli. Důkladně promícháme a necháme odležet asi hodinu i déle, aby vločky natáhly vlhkost.

  2. Přebytečnou tekutinu z těstíčka slijeme, nejlépe přes cedník. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, osolíme a opepříme podle chuti. Řádně promícháme.

  3. Na pánvi rozehřejeme tuk. Lžící nabíráme kousky těsta, vkládáme do rozpáleného tuku jako vyšší bochánky (asi jako karbanátky, netvoříme tenké placičky!) a zvolna po obou stranách osmažíme do zlatavé barvy.

Poznámka

Jsou dobré teplé jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, ale také za studena. Příznivci zlatého moku je určitě ocení jako tzv. "podpivní" chuťovku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cuketovo-bramborové opečenky

  • taddy1 taddy1(autorka receptu)

    Eja57: Přesně o tom to je. Tento recept je klasika na chutné zpracování velké cukety, kterou většinu dostanu od zahrádkářů. :-).

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Děkuji, dělala to tak moje babička, zkouším také její osvědčené recepty. :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    S vločkama jsem tyto opečenky(placičky)ještě nezkoušela,dobrý nápad:-KTaké většinou dostávám od známých už přerostlé cukety.Na chuti to nic nemění a přebytečná tekutina se dá vždy nějak zužitkovat:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    tejaja: Pokud někdo nemá vlastní zdroj - tedy nesklízí na zahrádce cuketky optimální velikosti - tak pracuje s tím, co koupí, a to jsou většinou cukety přerostlé, s kterými se prostě musí nakládat jinak...:-K

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1(autorka receptu)

    tejaja: Zdá-li se Vám můj komentář nevhodný, nebudu Vám to vymlouvat, každý má právo na vlastní názor. Co jsem udělala "špatného" a co vyvolalo naši výměnu názorů, bylo jen to, že jsem neupřesnila možnost zpracování přebytečné tekutiny. Ale už se o tom opravdu nechci bavit, kdo chce, může recept zkusit, kdo ne, tak ho prostě přehlédne. Hezký den.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    taddy1: Je mi ľúto, že tak pekný recept komentujete nie práve pekným spôsobom. Pekný večer vám prajem. :-K

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1(autorka receptu)

    tejaja: Také kdyby se tam nasypalo kilo mouky, nepustilo by to vodu. Psala jsem recept o velké cuketě, která po osolení, stejně jako např. lilek, pouští vodu a brambory škrob. To je tekutiny dost na to, že se tam opravdu dává jen trocha mouky. Není to těsto palačinkové konzistence. Je mi líto, že se tato banální informace k Vám ještě nedostala. Máte-li další připomínky, klidně můj recept můžete odstranit, s tím problém nemám. :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    taddy1: :-) Ak by sa použila cuketa taká, aká sa používať má, to znamená nie prerastená, ale mladá, do 25-30 cm, žiadna prebytočná tekutina by nevznikla. :-);-)

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1(autorka receptu)

    tejaja: Napsala jsem, že přebytečnou tekutinu slijeme - je na každém, jak s ní naloží. Já jsem právě dělala zelnou polévku, takže jsem ji slila do té polévky. Vylít ji do odpadu by opravdu byla škoda, ale tady předpokládám, že nejsou kuchařsky negramotní lidé a určitě si poradí - jinak bych z jednoho receptu musela udělat pět dalších s názvem "jak zužitkovat vše" :-).

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nie je škoda to najhodnotnejšie vyliať do kanála? :-O:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo