Houbové karbanátky podle zpěvačky a herečky Ljuby Hermanové

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Houby 9 názorů

Suroviny

houby
sůl
slanina
1 menší cibule
česnek
majoránka
1 lžička solamylu
2 lžičky hladké mouky
na obalení strouhanka
a na smažení olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Recept je v původním znění od Ljuby Hermanové:
    Houby rozkrájím, trochu posolím, vařím ve vlastní šťávě (alespoň 20 minut). Pak scedím a umelu (nebo jemně rozsekám).

  2. Usmažím jednu cibulku na kousku slaniny, přidám česnek, majoránku. Nepepřím, protože pepř snadno přebije chuť. A nedávám strouhanku. Zato přidávám jednu lžičku solamylu a dvě lžičky hladké mouky - podle množství hub.

  3. Pomíchám, uplácám karbanátky. Pak je obalím ve strouhance a opeču v oleji. Neochutnávám příliš, protože by nezbylo!

Poznámka

Recept jsem přidala, protože je dost odlišný od jiných houbových karbanátků a myslím, že tyto karbanátky jsou hodně dobré. Nemám lesní houby a tak je recept bez fotky, ale za vyzkoušení stojí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Houbové karbanátky podle zpěvačky a herečky Ljuby Hermanové

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenka: Drží, pridáva sa tam škrob. Len to treba zo 10 min nechať postáť, aby múka a škrob nabobtnali, a ak treba, pridať trocha škrobu. Akonáhle sa to dostalo na panvicu, držalo to super, bez problémov sa otáčalo. Len je dôležité huby vydusiť, nenechávať v nich tekutinu.;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    tejaja: drzi to aj bez vajec?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: Anička, ten tanier je z KIKu, mám ich viac druhov. ;-) Zeleninu si dávam ku každému jedlu, málokde neide. A václavky...nechcem sa opakovať, ale je to polahoda. V nedeľu som bola v ZOO, tak som si doniesla ďalšiu zásobu.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    tejaja (moderátorka): Terezko, ty jsi úžasná, nejen že uvaříš recept, ale hned ho i vylepšíš, paní Kuchařka se nezapře! :yes: :-K Moc děkuji za vyzkoušení receptu a mám velkou radost, že houbové karbanátky chutnaly. ;-):-D Tak trochu ti ty podpňovky - václavky závidím, ale ne ve zlém!:-K Fotky jsou opravdu zdařilé, :yes: ta znázorňující postup i ta hlavní na tom zvláštním pěkném talíři, kde jsou karbanátky obložené tou barevnou zeleninkou, to je požitek pro oči! :yes:<3 Takže zase s radostí děkuji na sto tisíckrát za vyzkoušení i za fotografie :yes:<3 a moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Upravila som si postup tak, že som huby (václavky) dala na opraženú cibuľku a slaninku a nechala vydusiť. Takže som nič necedila. Fašírky sú veľmi chutné, václavky ešte v chladničke mám, dnes sa nazberala ďalšia várka. :-D:-D;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    bofinka: Děkuji za pěkný komentář. :-K :yes: Mně václavky ani nepřišly na mysl, nemám možnost používat žádné lesní houby (což je mi moc líto), ale přemýšlím o žampionech. Až půjdu na nákup, tak je koupim a zkusím to z nich. Pokud mi to vyjde a bude to dobré, tak to bude dobré pro víc lidí, kteří si houby nemohou nasbírat. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. ;-) Moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Asi zalezi na tom, jake houby pouzivame. V pripade hub hribovitych (nebo zampionu), bych z nich vodu neslevala, ale vydusila ji.
    Naopak treba vaclavky bych nejprve povarila v osolene vode a tu pak slila.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Děkuji za hezký komentář. :-K Já to možná zkusím uplácat ze žampionů. No je škoda, že žampiony tak pěkně nevoní jako lesní houby, ale snad to půjde. Jestli ano, tak přidám foto a připíšu to pod recept. ;-) Uvidíme, jak to dopadne. :-8 Moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ráda bych uplácala:-D,ale bohužel nemámo houby u nás nerostou,tak snad někdy příště;-):yes:ale musí to být dobrota;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo