Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 902 kJ / 1 411 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,90 g |
| Tuky | 4,15 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,32 g |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 295,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut doměkka. Upečenou dýni poté rozmixujeme dohladka na pyré a necháme vychladnout
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, cukr, sušené droždí, jedlou sodu a promícháme. Nakonec přidáme dýňové pyré a vypracujeme těsto dohladka (pokud byste měli těsto řídké, stačí přidat trochu mouky). Těsto zakryjeme utěrkou a dáme ho kynout na teplé místo, zhruba 30 minut.
Krok 3: Těsto pak důkladně propracujeme, vytvarujeme do válečku a rozkrájíme ho na osm stejně velkých kusů. Z každého kusu pak vyválíme tenký pramen, konec spojíme a vytvoříme preclík, bulku či jiný tvar, záleží na vás. Rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 15 minut.
Krok 4: Po upečení preclíky nebo jiné tvary potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v cukru, smíchaném se skořicí.
Zveřejněno 13. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1y0V
Moje poznámka
Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1y0V
Nejnovější recepty
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 2 hodinami
Plněný bramborový knedlík špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s krkovičkou a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Opečená vinná klobása
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskus se zeleninou a hlívou ústřičnou
magdalenka před 3 minutami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
JaninaS před 17 minutami
Česnekový sumeček smažený na másle
magdalenka před 22 minutami
Jablečné poháry
MiruMiru před 25 minutami
Koláč s jablečnou nádivkou
Kristinaaa před 1 hodinou
Kuskus - základní příprava
Maestra před 1 hodinou
Americké čokoládové cookies
Ajda007 před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Dana123 před 3 hodinami
Knedlíky se slaninou
Wikki před 3 hodinami
Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky
Surmei před 3 hodinami
Tématické fráze:
dýňové bulky recept
Suroviny:
dýně hokkaido,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr krupice,
droždí sušené,
soda jedlá,
máslo,
cukr krystal,
skořice mletá
Komentáře (12)
sladké. Já jsem dělala menší kousky, tak akorát do pusy. Myslím, že bude k snídani a kakao k tomu. Je to těsto bez náplně, ale zase ten posyp se k tomu hodí, jinak by to bylo bez chuti a mdlé. Za mě
Jinak jsou k nakousnutí