Polévka s mletým masem a fazolemi

recepty73 Kuchař: recepty73

cca 4 Polévky 0 názorů

Suroviny

1 cibule
200 g mletého masa, vepřové nebo míchané
200 - 250 g brambor
100 g očištěné kapie
1 větší řapík celeru
3-4 stroužky česneku
50 g rajského protlaku
1 lžíce mleté sladké papriky
olej nebo sádlo
250 g fazolí ve slaném nálevu (scezené)
cca 800 ml vývaru
celerová nať dle chuti
sůl
pepř mletý
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce tuku, přidáme mleté maso a drobně pokrájenou kapii a smažíme do rozdrobení masa (pomůžeme si vařečkou nebo šťouchadlem na brambory). Poté přidáme do hrnce krátce osmažit, rozvonět, pokrájený řapíkatý celer, nasekaný česnek, protlak a papriku. Vše za stálého míchání.

  2. Přilijeme vývar, přidáme oloupané brambory pokrájené na větší kusy, osolíme, opepříme a povaříme doměkka. Poté brambory v polévce rozšťoucháme na menší kousky (ne na kaši), přisypeme scezené fazole a jemně pokrájenou celerovou nať a necháme přejít varem.

  3. Dle potřeby (hustoty) můžeme přidat trochu vývaru nebo polévku ještě osolit nebo opepřit, případně přidat trošku česneku.

  4. Polévka je celkem sytá a pokud jí budeme podávat s čerstvým pečivem nebo chlebem, nahradí nám klidně i hlavní chod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka s mletým masem a fazolemi

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít