Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 061 kJ / 3 361 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,12 g |
| Tuky | 196,24 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 406 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 321,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Změklý tuk utřeme se dvěma třetinami moučkového cukru a citronovým cukrem, přidáme žloutky.
Krok 2: Do směsi přidáme mouku, sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý moučkový cukr, rozinky, mandle a čokoládu, nakonec rum.
Krok 3: Pečeme ve vymazané a kokosem nebo strouhankou vysypané bábovkové formě na 180 stupňů asi 40-50 minut.
Zveřejněno 10. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vytuněná bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4lE
Moje poznámka
Vytuněná bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4lE
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 7 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 8 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 10 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 10 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 12 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Tématické fráze:
třešňová bábovka z podmáslí,
bábovky recept,
bábovka recepty,
bábovka recept,
vytuněná strouhanka
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
cukr citronový,
vejce,
mouka polohrubá,
rum,
mandle,
rozinky,
čokoláda
Komentáře (1)